Ultima oră

Lugoj, file de poveste!? Investiţii de 200 de milioane lei, în 2018

MondialBanii ”curg” în vistieria ad­mi­nistrației locale, care, ca de obicei în mandatele primarului Francisc Boldea se anunţă a fi mulți. Finalizat, proiectul de buget consolidat pentru 2018 depășește 200 milioane de lei. Până când va fi votat, a­ces­tuia i se vor mai adăuga alocările bugetare de la Guvern și de la Consiliul Ju­de­țean Timiș.

Numai din impo­zite și TVA, C.J.T-ul a a­probat municipiului de pe Ti­miș suma de 1,5 milioane de lei, cea mai mare din județ. Timișoara nu a obținut nici măcar un ban. Aceste valori financiare dau încredere exe­cutivului local că poate duce la bun sfârșit proiectele din planul de investiții.

“La fel ca în anii trecuți și în 2018 vom pune accentul pe partea de investiții prin care să mo­dernizăm orașul. Pe lângă o serie de lucrări multianuale care sunt în curs de des­fă­șu­ra­re în municipiu, anul acesta ne propunem să pornim noi proiecte, în special în partea centrală a orașului. În total avem 103 obiective de inves­tiții. În principal ne vom baza pe un fond de investiții asigurat din excedentul bugetar care se ridică la 85,2 milioane de lei, această sumă fiind mai mare ca anul trecut ca ur­mare a creșterii veniturilor proprii. Bugetul local, care re­prezintă una dintre cele trei componente ale bugetului con­solidat, este de 173 de mi­lioane. La propunerile de proiecte avem investiții mari la noul pod peste Timiș, Podul Unirii, pe care vrem să-l construim lângă cel de fier, apoi modernizarea cazărmii de pe strada Banatului, fina­li­zarea lucrărilor de compartimentare la locuințele sociale de la fosta unitate militară din strada Timișoarei, blo­cu­rile 1 și 2, finalizarea rețelei de alimentare cu apă din care mai avem de amplasat circa nouă kilometri, plus 650 de branșamente în cartierele de case, pentru care avem pre­văzuți șase milioane de lei, finalizarea Ștrandului Municipal, modernizarea mai multor străzi și trotuare”, ne-a declarat primarul Francisc Boldea.

Proiecte noi

În prima parte a acestui an se va asfalta un prim lot de opt străzi, pentru care licitația a fost făcută în toamna anului trecut. Acestea sunt: Bre­di­cea­nu nr.16, Cornet, Coșbuc, Crinilor, Gării, Lă­cră­mi­oa­relor Nera și Splaiul Tinereții. Pentru alte 34 de străzi ur­mează să se demareze pro­iecte de asfaltare a căror lucrări să fie scoase la licitație în acest an.

“Avem în vedere străzile: Tiberiu Brediceanu, Pandurilor, Privighetorii, Mărăști, Mărășești, He­ren­deș­tiului, Tirol, Agriculturii, A­vram Iancu, Fundătura Bistrei, Fundătura Cloșca, Cernabora, Bârzavei, Ion Creangă, Dragalina, M. Eminescu, C. Porumbescu, Zorilor, Dacilor, Rodnei, Siretului și altele. De asemenea, vom plomba până în iunie gropile de pe 77 de străzi, pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați și vom reface pavajul de pe ultimele 14 străzi pavate din municipiu. Vom continua modernizarea trotuarelor prin asfaltare pe o suprafață de 12.200 m.p, pe 15 străzi: Brâncoveanu, Rodnei, Margaretelor, Barițiu, Iorga, Xenopol, Primăverii, Bârzavei, Ghiocelului, Rarău, Șincai, Țesători, Remus, Romulus, V. Babeș. Un alt lot de trotuare îl avem pregătit pen­tru dalare pe 1250 m.p în Parcul Gării, Parcul Poștei, sensul giratoriu de pe strada Huniade, Splaiul Brediceanu, Splaiul 1 Dec. 1918. Pentru în­tre­ținerea domeniului public și refacerea mobilierului urban vom pune sau înlocui pes­te 100 de coșuri de gunoi, stradale și 50 de bănci noi. În acest an intenționăm să începem modernizarea centrului orașului, tronsonul unu, între fosta Cofetărie Liliacul și Casa de Cultură a Sindica­te­lor”, a mai spus edilul șef.

În acest an, bugetul local se ba­zează într-o proporție co­vârșitoare pe excedentul bu­getar.

Fondurile din veniturile proprii ale Primăriei (taxe și impozite), de circa 61 de milioane de lei sunt folosite aproape în totalitate pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale aparatului administrativ. Bugetul pentru investiții va fi completat cu bani de la ju­deț, guvern, fonduri europene și credite. Ședința de aprobare a noului buget local este prevăzută pentru 8 februarie, data exactă urmând să fie stabilită după ședința de buget a Consiliului Ju­de­țean Timiș.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE