Ultima oră

Lugoj Clasic 2017 – un festival de top, cu 14 evenimente în program

MondialProgramul acestei ediții a Festivalului Internațional Lugoj Clasic aduce nume sonore din țară și de peste hotare, fiind conceput în asemenea mod încât să acopere preferințele tuturor categoriilor de vârstă, de la copii, la tineri și seniori.

Pentru lugojenii iubitori de cultură și frumos și nu numai intrarea la evenimentele culturale a festivalului va fi liberă, în acest an Primăria Municipiului Lugoj acoperind întregul cost al festivalului.

În același timp însă, organizatorii invită lugojenii să contribuie cu donații modice, pentru ca la finele festivalului suma obținută să fie dirijată înspre reabilitarea Şcolii de Arte din Lugoj, instituție ce va purta numele celui ce s-a aflat la conducerea ei timp de 45 de ani, cunoscutul  dirijor al Corului “Ion Vidu”, Remus Tașcău.

”A doua ediție a festivalului Lugoj Clasic. Fiecare dintre dumneavoastră este invitat să fie parte, să fie alături de noi, să se bucure și să participe la evenimentele acestei ediții. Avem ca de obicei muzică sacră, clasică, teatru pentru copii, teatru pentru tineret, vernisaje, lansări de carte, recitaluri vocal-instrumentale. Vă așteptăm!”, a declarat mezzosoprana Aura Avram Twarowska.

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional Lugoj Clasic va avea loc marți, 6 iunie, la Casa Bredicenilor, de la ora 19, cu o expoziție de fotografie a Oanei Stoian, alături de un recital de chitară marca Horea Silvio Crișovan, urmând ca fiecare zi să aducă evenimente culturale de înaltă ținută.

Miercuri, 7 iunie, la ora 19, Sinagoga Neologă de pe strada Cuza Vodă își va deschide porțile pentru un recital al grupului vocal Pro Deo – Filarmonica Arad, cu muzică sacră în limba ebraică. Roxana Morun (TVT) va citi Psalmi.

Joi, 8 iunie, ora 19, la Teatrul Municipal va avea loc un recital în memoria lui Tiberiu Brediceanu, la 140 de ani de la naștere, susținut de mezzosoprana Aura Twarowska și de Manuela Iana Mihăilescu, pian (introducere: prof. dr. Constantin Stan Tufan).

Vineri, 9 iunie, de la ora 11, Teatrul de copii Merlin din Timișoara va juca pe scena teatrului lugojean piesa ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”.

Sâmbătă, 10 iunie, la ora 19.30 , Catedrala Greco-Catolică din Piața J. C. Drăgan va găzdui recitalul instrumental al ”West Brass Quintet” cu instrumentiști de la Filarmonica ”Banatul”.

Duminică, 11 iunie, reputatul violonist Florin Paul de la Orchestra Radio din Hamburg va susține, de la ora 11, un recital instrumental, acompaniat de pianistul Sorin Dogaru. Locul desfășurării: Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”.

Luni, 12 iunie, la Cinema ”Bela Lugosi”, teologul lugojean prof. dr. Vasile muntean va lansa volumul ”Biserica monument istoric Adormirea Maicii Domnului, 250 de ani de la sfințire”.

Marți, 13 iunie, la Casa Bredicenilor, va avea loc lansarea cărții profesorului emerit Nicolae Ghinea – ”Eugen Gangan, omul și actorul, 50 de ani în slujba teatrului lugojean”, ediția a doua. Lansarea va fi urmată de evoluția teatrului de pantomime ”Karmin e” din Franța.

Miercuri, 14 iunie, sub genericul ”Cântul coral – certitudine lugojeană”, două coruri vor cânta în aula Universității Europene Drăgan: Corul ”Armonii” al Școlii de Muzică ”Filaret Barbu”, dirijat de prof. Claudia Crețu și Corul ”Ion Vidu”, dirijor Lucian Onița.

Joi 15 iunie, de la ora 19, este rândul Teatrului pentru Tineret ”Aualeu” din Timișoara să încânte publicul, la Casa Bredicenilor.

Vineri, 16 iunie, la Școala de Muzică ”Filaret Barbu” vor concerta micii instrumentiști cu premii naționale și internaționale, Corul ”Armonii” al Școlii de Muzică ”Filaret Barbu” și Camerata lugosiensis, dirijor, Constantin T. Stan.

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 19, organizatorii propun o seară de muzică sacră la Biserica ”Harul” cu o participare extraordinară: Diana Chirilă, Remus Alăzăroaiei (Opera din Timișoara), Adriana Sîrbu, Diana Brădean (Filarmonica Banatul), Liviu și Dan Indricău (Opera Națională București), Daniel Zah (Colegiul Național Ion Vidu), corul și orchestra ”Harfa lui David”.

Duminică, 18 iunie, de la ora 11, Biserica reformată din Lugoj este gazda unui recital instrumental susținut de Anna Popan – vioară, Simona Negru – voce și Silviana Cîrdu – orgă.

Închiderea oficială a festivalului va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 19, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă. Cu acest prilej, va avea loc o inedită prezentare de costume de folclor contemporan – designer Luciana Matei și un recital instrumental susținut de doi tineri artiști români stabiliți în Austria:  Andreea Chira – nai și Adrian Gașpar – orgă.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE