- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Lucrările la autostradă afectează circulaţia pe Timişoara-Lugoj

Mondial [1]

santierTraficul de Drumul Naţional 6 între Timişoara şi Lugoj este restricţionat în week-end din cauza unor lucrări. santierTraficul de Drumul Naţional 6 între Timişoara şi Lugoj este restricţionat în week-end din cauza unor lucrări.

Primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj este aproape finalizat. Managerul de proiect al autostrăzii Timişoara-Lugoj, lotul 1 a declarat că recepţia lucrării poate fi efectuată în cel mult trei săptămâni, dată până la care se poate deschide şi circulaţia.

Astfel, autostrada Lugoj-Timişoara ar reprezenta o premieră pentru România, fiind vorba de un proiect finalizat cu jumătate de an înainte de termen, data finală de dare în folosinţă, potrivit contractului fiind aprilie 2013.

„Am finalizat de turnat şi stratul de uzură. Se lucrează la montarea parapeţilor şi montarea indicatoarelor, urmând să mai finalizăm un pasaj”, a declarat managerul de proiect Ştefan Şerbu.

El a mai spus că în această săptămână vor începe lucrările şi la nodul rutier de la Remetea Mare. „La sfârşitul acestei săptămâni vom demara lucrările care vor dura până la începutul săptămânii viitoare. Am solicitat şi sprijinul Poliţiei Rutiere, iar în tot acest timp, pe traseu va fi un echipaj de poliţie pentru evitarea oricărui incident”, a mai spus Şerbu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu a făcut încă anunţul oficial, dar şoferii trebuie să ştie că au ca rută ocolitoare varianta drumului judeţean Lugoj-Buziaş-Timişoara sau Lugoj-Topolovăţ-Buziaş-Timişoara.