- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Locuri de muncă vacante în confecții îmbrăcăminte şi încălțăminte

Mondial [1]În luna ianuarie, la nivelul județului Timiș sunt înregistrate puțin sub 1.000 de locuri de muncă vacante, fapt ce îl clasează pe locul cinci la nivel național, după Bu­cu­rești, Prahova, Sibiu și Arad.

În municipiul Lugoj, în cadrul Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă, figurează în prima lună a anului, un număr de 32 de locuri vacante. Întrucât o bu­nă parte din agenții economici ce își desfășoară activitatea în oraș sunt specializați în do­me­niul confecții încălță­min­te și îmbrăcăminte, toate posturile disponibile sunt de muncitor necalificat în aceste sectoare.

Reprezentanții ALOFM Lugoj s-au confruntat cu o situație delicată în luna decembrie 2017, când închiderea unei societăți cu capital străin a lăsat 90 de persoane fără un loc de muncă. Drept urmare, acestea au fost consiliate și îndrumate către alte firme, 24 de oameni reușind să se angajeze.

Totodată, agenția are în derulare două cursuri calificare de inspector resurse umane. Acestea sunt organizate pe două grupe, una la Lugoj, formată din 24 de șomeri indemnizați și nein­dem­nizați și una la Făget, de 23 de persoane. Finalizarea cursurilor de formare profesională este programată pentru sfârșitul acestei luni, urmând ca ALOFM să vină în întâmpinarea șomerilor cu noi formări.