"> Liceenii lugojeni se pot înscrie la Universitatea Electronică de Vară | Redesteptarea

Liceenii lugojeni se pot înscrie la Universitatea Electronică de Vară

 Liceenii lugojeni se pot înscrie la Universitatea Electronică de Vară

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” și de la Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu” vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu mediul universitar din care vor face în scurt timp parte, prin proiectul ”Electronics Summer University” (Universitatea Electronică de Vară), aflat la a treia ediție, implementat de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații Timişoara și finanțat în cadrul schemei de granturi R.O.S.E.

Principalul obiectiv al proiectului este ajutorarea actualilor elevi de liceu să decidă în ceea ce privește drumul spre o carieră de succes, prin integrarea acestora în mediul universitar și implcit, încurajarea lor să nu abandoneze studiile, după terminarea liceului.

Înscrierile se pot face în perioada 14-27 mai, fiind disponibile 70 de locuri pentru liceenii din întreaga țară. ”Electronics Summer University” se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, între 20 august și 2 septembrie, timp în care elevii vor avea asigurate în mod gratuit masa și cazarea în căminele campusului universitar din Timișoara.

”Suntem la a treia ediție, creștem în fiecare an numărul de participanți și urmărim ca tot mai mulți copii să își dorească să meargă mai departe cu studiile și să facă o facultate. Anul acesta am prezentat oferta proiectului către circa 26 de licee din țară. La fiecare ediție au participat și elevi din Lugoj”, a declarat Lavinia Suciu, coordonatorul proiectului.

Proiectul își propune consolidarea cunoștiinţelor dobândite în liceu de către cei 70 elevi. În cele două săptămâni li se vor preda materii studiate în liceu, cum ar fi fizica și matematica, care îi vor ajuta în pregătirea pentru Bacalaureat și Admitere, cât și pentru a se descurca în timpul facultăţii.

Participanţii vor afla ce îndatoriri și ce drepturi au ca viitori studenți. Li se vor detalia teme și subiecte ca metodologia de obținere a creditelor, structura anului universitar sau modul de examinare a studenților.

De asemenea, participanţii vor avea ocazia de a-și clarifica anumite nelămuriri legate de facultate, viaţa de student sau orice ține de mediul academic și vor participa la diverse traininguri și activități distractive.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *