Ultima oră

Liceele din Lugoj şi împrejurimi şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar următor

La Târgul Liceelor au participat colegiile şi liceele din Lugoj, precum şi liceul din Nădrag

MondialUniversitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj a găzduit astăzi, Târgul Liceelor, care s-a adresat elevilor, absolvenţi ai claselor a VIII-a şi părinţilor lor, cu scopul de a-i informa cât mai bine cu privire la ofertele educaţionale ale liceelor pentru anul şcolar viitor. Au participat Colegiile Naţionale “Coriolan Brediceanu” şi “Iulia Hasdeu”, Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” şi Liceul Tehnologic “Traian Grozăvescu” din Nădrag.

Elevii de clasa a VIII-a s-au arătat interesaţi de instituţiile liceale pe care le vor urma cât de curând.

„Fiecare liceu îşi prezintă activităţile, oferta educaţională pentru anul următor şi bineînţeles, rezultatele. Am invitat la această acţiune toate şcolile generale din Lugoj şi împrejurimi, sperăm că nu am uitat pe nimeni”, ne-a spus Adina Lazăr, reprezentanta Colegiului „Coriolan Brediceanu”.

Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” oferă prin planul de şcolarizare pe 2014 – 2015: 28 de locuri pentru elevi la profilul matematică – informatică, intensiv informatică, 28 de locuri la profilul matematică – informatică, intensiv engleză, 28 de locuri la profilul ştiinţele naturii – secţia română, 28 de locuri la profilul ştiinţele naturii – secţia germană şi 28 de locuri pentru bilingv engleză intensiv.

La Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a pot opta pentru şase clase (28 de locuri fiecare) cu diferite specializări: o clasă de matematică – informatică – engleză intensiv, o clasă matematică – informatică intensiv, două clase ştiinţele naturii, o clasă bilingv – engleză, o clasă bilingv – franceză şi filologie – ucraineană. De asemenea, sunt două clase de postliceală – asistent medical generalist (70 de locuri).

În ceea ce priveşte oferta educaţională a Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, aici există 28 de locuri în fiecare clasă a IX-a cursuri de zi, la specializările: tehnician în activităţi economice, tehnician operator tehnică de calcul, tehnician mecatronist. La clasa a IX-a cursuri seral există 56 de locuri pentru elevii interesaţi de profilul tehnic – specializarea tehnician în instalaţii electrice şi tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. De asemenea, tot la Liceul “Vlaicu” există trei clase de profesională cu specializările: mecanic auto – 28 de locuri, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic – 28 de locuri şi comerciant vânzător – 28 de locuri. La şcoala postliceală sunt disponibile 30 de locuri la asistent de gestiune şi 30 de locuri la tehnician electromecanic auto.

Şi Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a venit în sprijinul absolvenţilor de clasa a VIII-a cu specializările: tehnician în turism, tehnician în gastronomie şi tehnician operator tehnică de calcul. De asemenea, Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” oferă două clase profesionale: industrie textilă şi pielărie (confecţionare produse textile) şi turism şi alimentaţie (ospătar <<chelner>>, vânzător în unităţi de alimentaţie), dar şi o clasă la seral cu specializarea tehnician în activităţi economice. În ceea ce priveşte oferta pentru postliceală, aici este disponibilă o clasă cu specializarea administrator reţele locale şi de comunicaţie.

Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” din Nădrag oferă 30 de locuri la Profilul tehnic, calificarea: tehnician mecatronist şi 30 de locuri pentru Filiera teoretică, specializarea: filologie – frecvenţă redusă.

Acţiunea a fost organizată de Colegiul “Coriolan Brediceanu”, Universitatea Europeană „Drăgan”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE