"> Lecție învățată? După dezastrul de anul trecut, Primăria Lugoj se pregătește de pe acum de iarnă – Redeșteptarea

Lecție învățată? După dezastrul de anul trecut, Primăria Lugoj se pregătește de pe acum de iarnă

 Lecție învățată? După dezastrul de anul trecut, Primăria Lugoj se pregătește de pe acum de iarnă

Anul trecut iarna a lovit în plin autoritățile lugojene, care s-au dovedit incapabile să ges­tio­neze căderile masive de zăpadă, care au lăsat Lugojul fără electricitate și apă curentă aproape trei zile.

Pe principiul ”suflatului în iaurt” și pentru a nu mai repeta isprava de anul trecut, administrația lugojeană se pregătește deja de iarnă. Deocamdată, pe hârtie, totul arată perfect, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla atunci când planul va trebui transpus în practică.

Conform primarului Francisc Boldea, în această iarnă trei instituții se vor ocupa de deszăpezire: Pri­mă­ria Lugoj, societatea a­parținătoare Consiliului Local, Salprest și Serviciul de Sere și Spații Verzi, a­par­ținător de Primărie. În fapt, toate la un loc sunt parte a administrației lugojene, care anul trecut a înregistrat un eșec în deszăpezirea o­ra­șu­lui.

De asemenea, pentru a face față cu brio anotimpului rece, au fost achi­zi­țio­nate două utilaje noi și au fost stabilite pentru fie­care instituție zonele de responsabilitate.

”Des­ză­pe­zi­rea din acest an va diferi de toate celelalte de până acum, întrucât vor fi implicate trei instituții, în primul rând Primăria Municipiului Lugoj, pentru că așteptăm în aceste zile să ne vină încărcătorul nou, cu lamă pentru zăpadă, pe care îl vom dirija pentru partea de Lugojul Român. Apoi avem lamă nouă cumpărată pentru tractorul de la Sere și Spații Verzi. Aceasta este cea de-a doua instituție care se va ocupa de Lugojul German. Mai este și Salprestul, care va avea în jur de 200 000 de lei prevăzuți pentru des­ză­pe­zirea din acest an, din luna noiembrie până în luna martie”, a declarat Boldea.

Stocul de sare și de nisip a fost completat, iar clorura de magneziu va fi achi­zi­țio­nată atunci când va fi necesar. Aceasta urmează să fie utilizată doar de Salprest, în timp ce sarea și nisipul vor fi împrăștiate și de serviciul Sere și Spații Verzi, dar și de angajații Primăriei Lugoj.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: