Ultima oră

Lasagna

MondialLasagna este unul din cele mai vechi preparate italiene. Reţeta ei era menţionată şi în cărţile de bucate din Roma Antică. Dacă eşti unul din fanii acestei specialităţi, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii.

În Italia, se mai prepară şi lasagna cu trufe. Este considerată o specialitate de lux şi conţine brânză, bechamel şi multe trufe albe. Cea mai bună lasagna se mănâncă în regiunea Emilia-Romanga. Chiar dacă se prepară în toată Italia, această regiune este cunoscută pentru reţeta excelentă de lasagna bolognesă.

Lasagna este o reţetă de familie, tradiţională, care se transmite din generaţie în generaţie. Fiecare italian pe care îl întrebi îţi va zice că doar mama ştie să facă cea mai bună reţetă. Mama lui, evident. Este sosul de carne care se amestecă cu Bechamel şi cu parmezan, rezultatul fiind unul din ingredientele principale ale lasagnei bolognese.
Sosul trebuie să fie de un roşu aprins şi să conţină 50% carne de vită şi 50% carne de porc.

Lasagna
Ingrediente:
– o cutie paste lasagna,
– 800 g carne tocată,
– 1 ceapă,
– 1 morcov,
– 1 cutie de 500 g roşii în sos,
– 4 linguri bulion,
– 200 g mozzarella,
– 3 căţei de usturoi (dar nu foarte mari),
– 1 lingură ulei, sare, piper,
– cimbru (dacă vă mai place şi alt condiment, îl adăugaţi fără problemă).
Sos Bechamel:
– 150 g unt,
– 4 linguri de făină,
– 1 l lapte,
– 100 g caşcaval ras,
– 100 g parmesan,
– sare şi piper.

Mai întâi se pregăteşte amestecul de carne, călind ceapa, usturoiul pisat şi morcovul în lingura de ulei, la foc mediu.
După ce sunt gata călite, se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe împreună cu sosul lor, condimentele şi carnea tocată. Se fierb împreună 30 de minute. Între timp, se pregăteşte sosul Bechamel care trebuie să nu fie prea gros, deoarece foilor de lasagna le trebuie mult lichid în timpul coacerii. Aşa că, se topeşte untul, se adaugă făina şi se omogenizează acest amestec, după care se adaugă uşor laptele şi condimentele. Se mai fierbe 15-20 de minute.

Acum se pregăteşte lasagna pentru intrarea în cuptor. Se unge o tavă bine cu unt, apoi se aşează ingredientele în straturi: primul este de sos Bechamel, al doilea de foi pentru lasagna, al treile de sos Bechamel şi carne plus bucăţele de mozzarella şi tot aşa în continuare până se vor termina foile de lasagna sau carnea. Ultimul strat trebuie să fie de sos Bechamel. Se presară parmezan şi caşcaval ras şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se introduce în cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate, se dă folia deoparte şi se mai coace încă 15-20 de minute pentru a se rumeni frumos.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE