Ultima oră

La Lugoj se deschide un nou parc pentru copii, în locul unui fost club de noapte

Lucrările încep luni, 18 august, proiectul costând primăria 150.000 de lei

MondialVeste bună pentru copiii din Lugoj care locuiesc în Lugojul Român, de partea cu primăria a râului Timiş, aceştia urmând să aibă în curând un nou loc de joacă în partea lor de oraş. După scandaluri, oferte refuzate şi critici de ambele părţi, administraţia locală a anunţat data la care se deschide noul loc de joacă, ce va fi construit în locaţia fostului club de noapte Concordia.

Aleşii locali sunt convinşi că aceasta va fi dată în utilizare înainte de începerea şcolilor, jucăriile din noul parc urmând să fie „împrumutate” dintr-o altă locaţie din oraş.

„Mai adăugaţi un zero în coadă”

Scandalul dintre Mitropolia Banatului şi Primăria Municipiului Lugoj a început în luna august a anului 2013. La acea dată, primarul Boldea le povestea jurnaliştilor despre planul său de a transforma ruina fostului club de noapte, care a fost vandalizat înainte de închidere, într-un nou părculeţ de distracţie pentru prichindei. Planurile de reabilitare erau chiar şi la acea dată vechi, de doi ani primăria încercând să încheie un contract cu proprietarul, Mitropolia Banatului, în vederea reutilizării locului. Suma oferită însă, de 100 de euro pe lună, nu a convenit conducerii Mitropoliei.

Boldea, indignat de faptul că Paisie Lugojanul, cu care edilul şef se pare că ar fi avut o discuţie, cel puţin din cele declarate de edil la acea vreme în conferinţa de presă, nu s-a dat la o parte din a afirma că mai marele bisericii din Banat nu a avut nicio reţinere în a-l invita pe primarul lugojean să mai adauge un zero la suma oferită. În total, 1.000 de euro urma să plătească Lugojul pentru un spaţiu şi distrus de vandali, pentru care nimeni nu a plătit daune, şi într-o mare nevoie de reabilitare, acesta urmând să servească drept loc de joacă pentru copii.

Oferta a fost refuzată de primarul oraşului, care a recunoscut că nu avea de unde să plătească atâţia bani pentru un spaţiu aflat într-un asemenea hal. De asemenea, Boldea le-a reproşat feţelor bisericeşti că locul urma să fie folosit pentru copii, fără a fi percepută vreo taxă de intrare, însă plusurile prezentate la negocieri de acesta un i-au sensibilizat pe preoţi. Mitropolia a rămas pe poziţie şi, pentru încă şapte luni, nu a cedat la preţul cerut iniţial.

Banul, ochiul Dracului

După mai multe runde de negocieri, Paisie şi Boldea au ajuns la un consens în primăvara acestui an, în luna martie primarul lugojean anunţând presa despre faptul că localul aflat în vecinătatea Şcolii Numărul 3 şi a Colegiului „Hasdeu”, dar şi lângă biserica „Adormirea Maicii Domnului”, va fi dat spre închiriere. Suma, care se pare că a rămas bătută în cuie, este de 300 de euro pe lună.

În prezent, locul de joacă este tot în ruine, câţiva muncitori intervenind zilele trecute pentru a curăţa parţial curtea interioară a fostei discoteci. Conform declaraţiei edilului şef, spaţiul se va deschide în luna septembrie a acestui an, însă nu cu jucării noi şi nu fără costuri uriaşe pentru un asemenea proiect.

Loc de joacă nou, jucării vechi

Întrebat despre evoluţia lucrărilor la noul loc de joacă, şeful administraţiei locale lugojene a declarat pentru Redeşteptarea căparcul va fi dat în folosinţă la mijlocul lunii viitoare.

„Îl dăm în folosinţă în data de 14 septembrie. Vor fi trei elemente de joacă gonflabile, pe care le achiziţionăm săptămâna aceasta. Probabil că vor fi schimbate cu cele din parcul George Enescu, că e mai mare cererea”.

Boldea a solicitat mutarea între parcuri a elementelor pentru că, conform datelor sale, în parcul Enescu ar fi nevoie de elemente mai noi, din cauza uzurii celor existente. Totuşi, asta nu înseamnă altceva decât că micuţii ce se vor juca în noul loc de agrement o vor face pe elementele de joacă vechi.

Lucrările încep luni, 18 august, proiectul costând primăria 150.000 de lei. Un plus pentru bugetul local este faptul că primăria a semnat contractul cu proprietarul terenului de-abia la 1 august, urmând să plătească prima lună de chirie în luna septembrie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE