- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

La Honeywell s-a deschis “capsula timpului”

Mondial [1]La societatea lugojeană Honeywell Life Safety SRL a avut loc deschiderea „capsulei timpului”, un interesant eveniment legat de programul „Viitorul în mâinile mele”. După se ştie, programul cu acest nume adresat tinerilor a împlinit cinci ani de la prima ediţie. Cu acest prilej, în prezenţa a patru dintre participanţii la ediţia 2009, a fost deschisă urna care conţinea eseurile întocmite de ei cu jumătate de deceniu în urmă.
La eveniment au participat Paul Cărămidaru, directorul general al societăţii Honeywell, Ioan Boşcu, fostul director general din anul 2009, primarul Francisc Boldea şi Emanuel Drăgănescu, trainer Corporate Dynamics, asociaţie care a colaborat cu firma lugojeană în toţi aceşi ani la organizarea evenimentului. De la Glasgow – Scoţia, a intervenit în sistem teleconferinţă Tamas Kanics, trainer Honeywell, prezent şi el la prima ediţie a programului pentru liceenii de clasa a XI-a „Viitorul în mâinile mele”. Momentul cel mai important a fost deschiderea urnei cu eseurile anului 2009. Cei prezenţi au citit eseurile din vremea liceului şi au confruntat visele de acum cinci ani cu realitatea de astăzi. Iată ce ne-au declarat:

Andrei Neamţu, absolvent al Facultăţii de Sport: „Pentru mine, programul Viitorul în mâinile mele a fost o experienţă foarte importantă, pe care am menţionat-o în toate CV-urile pe care le-am întocmit până acum. Acum cinci ani visam să merg la Academia de Poliţie, dar am făcut până la urmă facultatea de sport. Sunt instructor de înot şi am decis să mă întorc la Lugoj, unde se va deschide un bazin de înot cu dotări deosebite”.
Bianca Benzar, absolvenţă a Facultăţii de Construcţii: „Eu am trecut mereu cariera pe locul I. Nu ştiam la ce să mă aştept când am fost provocată să scriu acel eseu. Atunci visam să iau bacalaureatul, între timp am terminat Facultatea de Construcţii şi mi-am găsit de lucru în domeniu. Dincolo de carieră, am decis să fac şi voluntariat. M-am întors de o lună din Namibia, ţară africană la care am participat la un proiect voluntar centrat pe educaţie”.
Angel Balint, absolvent Foto-Media: „S-a împlinit exact ce voiam acum cinci ani. Spuneam atunci că am viziune artistică şi vreau să mă realizez în domeniul fotografiei. Asta am şi făcut, am un job în domeniu, mai trebuie doar să îmi deschid un atelier foto al meu. Va veni şi asta, cu timpul”.
Pal Varga Attila, absolvent Mecanică – secţia Roboţi industriali: „Spuneam că viitorul e aşa cum ţi-l faci, cu calm şi perseverenţă. La mine aşa a fost. Am urmat facultatea, am luat un job pe perioada verii, iar acum vreau să mă angajez în domeniu”.

Toţi tinerii prezenţi la festivitatea deschiderii „capsulei timpului” au fost de acord că programul „Viitorul în mâinile mele” i-a ajutat în formarea profesională.