Ultima oră

La ce să fii atent atunci când renovezi bucătăria?

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/kitchen-home-luxury-kitchen-1336160/

MondialBucătăria este spațiul în care majoritatea proprietarilor petrec timp zilnic. Acolo gătești, savurezi cafeaua sau ceaiul dimineața și iei masa cu ceilalți membri ai familiei. Din acest motiv, acest spațiu trebuie să fie amenajat astfel încât să arate bine, dar mai important, să fie funcțional. 

Și tu vrei să reamenajezi bucătăria casei tale, pentru a o transforma într-un spațiu mai practic, ușor de utilizat și de întreținut? Atunci acest articol îți va oferi sursa de inspirație necesară pentru a-ți pune planul în aplicare. 

Iată care sunt aspectele cărora trebuie să le acorzi atenție sporită atunci când renovezi bucătăria.

Măsoară spațiul pe care îl ai la dispoziție

Pentru a alcătui lista de utilități, accesorii practice și piese de mobilier pe care le poți monta în bucătărie, trebuie să cunoști dimensiunile acestui spațiu. Drept urmare, trebuie să te înarmezi cu o ruletă și să măsori atent dimensiunile încăperii de care dispui. 

 • Realizează o schiță a măsurătorilor efectuate, care să includă toate dimensiunile necesare: lungimea, lățimea, înălțimea și spațiul de care dispui între pereți și ferestre sau uși. 
 • Având aceste informații la dispoziție, vei ști ce poți alege în materie de utilități și electrocasnice de care ai nevoie în bucătărie.

Gândește proiectul pentru a beneficia de suficient spațiu

Bucătăria este un loc în care ai nevoie de diverse utilități, spații de depozitare și accesorii practice. Cu toate acestea, nu este recomandat să aglomerezi acest spațiu inutil. 

 • De exemplu, o bucătărie care include o insulă este populară și practică, însă trebuie să ai și spațiul necesar la dispoziție pentru aceasta. Alminteri, vei ocupa întreaga încăpere cu o insulă, la care nu vei avea acces suficient și care va reduce confortul din spațiul respectiv.
 • Nu opta pentru mai multe piese de mobilier decât ai cu adevărat nevoie în bucătărie. Gândește-te că vei avea nevoie de mult spațiu de manevră, în timp ce gătești. Nu vrei să te regăsești în situația în care trebuie să te strecori printre dulapuri, pentru a pregăti masa.
 • Din acest motiv, piesele de mobilier suspendate reprezintă alegerea ideală pentru orice bucătărie. Acestea îți lasă spațiu liber de manevră și asigură depozitarea corespunzătoare a ustensilelor de bucătărie. 

Acordă atenție sistemelor de iluminare

Bucătăria este un spațiu pe care îl utilizezi practic, pentru a găti și a lua masa. Din acest motiv, ai nevoie de cele mai bune sisteme de iluminat în această încăpere. 

 • Optează pentru becuri LED sau incandescente pentru acest spațiu și include o lampă centrală în bucătărie. 
 • Poți alege și sisteme de iluminare pe care să le fixezi pe piesele de mobilier alese pentru bucătărie. Acestea vor avea un scop practic și vor schimba radical aspectul estetic al acestei incaperi.
 • Nu uita nici de importanța pătrunderii luminii naturale în acest spațiu. În plus, este indicat să optezi pentru glafuri PVC, în cazul ferestrelor din bucătărie. Acestea arată bine și asigură confortul termic de care ai nevoie. 

Acordă atenție detaliilor

Toate utilitățile și accesoriile pe care le vei utiliza practic, în bucătărie, trebuie să fie de cea mai bună calitate. 

 • Optează pentru o podea din lemn sau acoperită cu gresie în bucătărie, întrucât acestea sunt ușor de întreținut. Cele din ciment necesită întreținere complexă, iar confortul termic este redus în cazul acestora.
 • Alege o chiuvetă și robineți rezistenți, întrucât vei utiliza frecvent zona de spălare din bucătărie. Orientează-te către accesorii confecționate din materiale rezistente, care nu corodează și nu ruginesc, pentru a beneficia de eficiența lor, pe termen lung.
 • Montează panouri de sticlă colorată pentru a acoperi zonele din dreptul blatului de lucru sau a aragazului. Acestea sunt ieftine și asigură o mai bună întreținere a acestor spații.
 • Înainte de a achiziționa piesele de mobilier necesare, vezi ce poți păstra din cele vechi. Repară-le pe cele cu defecțiuni și folosește vopseaua pentru a le schimba aspectul învechit. 

Prin urmare, atunci când vrei să renovezi bucătăria, trebuie să începi prin a efectua măsurătorile necesare. Apoi, poți achiziționa utilitățile și electrocasnicele de care ai nevoie și să le racordezi la rețeaua electrică. Ulterior, poți alege piesele de mobilier potrivite, cele suspendate fiind recomandate. 

 

Mizează pe eficiența materialelor rezistente, care nu ruginesc, pentru blatul de bucătărie și chiuvetă. La final, asigură-te că ai suficient spațiu de manevră în bucătărie, pentru realizarea activităților de bază. 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE