Ultima oră

L-a protejat, acum îl urăște! Boldea s-a contrat dur cu managerul Spitalului Municipal Lugoj

MondialAleșii locali lugojeni s-au întâlnit astăzi, de la orele 14, într-o ședință extraordinară, care viza rectificarea bugetului local pe 2019. Deși a fost scurtă, de doar 15 minute,  aceasta a permis un schimb de replici dure între primarul Francisc Boldea și doctorul Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

În fond, întrunirea a vizat alocarea de fonduri Spitalului Municipal “Theodor Andrei”, care risca să rămână fără stocătorul de oxigen și accesorille acestuia, fără de care unitatea spitalicească nu mai putea funcționa.

Astfel, suma datorată de instituție societății Linde se ridica la valoarea de 233.954,89 lei. Consiliul a alocat Spitalului suma de 234.000 lei, însă nu fără comentarii.

Primarul Francisc Boldea, inițiatorul proiectului, a arătat cu degetul către doctorul Erwin Floroni, directorul Spitalului, prezent în sală și a declarat că ”banii au fost luați din fondul de salarii al angajaților instituțiilor subordonate Primăriei și Consiliului Local, pentru prima dată în 11 ani” și că din 2015 “datoriile Spitalului au crescut de opt ori, ajungând la valoarea de 5.247.948 lei”.

Erwin Floroni a încercat să răspundă acuzelor aduse de Francisc Boldea,  însă a fost oprit de către acesta, printr-un dialog dus pe un ton ridicat.

Erwin Floroni: Aș avea și eu două vorbe de spus despre datoriile din 2015, dacă îmi permiteți. În 2015 nu eram eu manager. Datoriile erau așa mici, pentru că în 2014, printr-o ordonanță de urgență…

Francisc Boldea: “Nu, nu, nu…”

Erwin Floroni: ”Dacă îmi permiteți…”

Francisc Boldea: “După ce se aprobă, după ce se aprobă…”

Erwin Floroni: “După ce m-ați acuzat de datorii, eu nu pot să spun nimic. Mă adresez consilierilor locali”

Francisc Boldea: “E ședință extraordinară. Invitații vorbesc după ce se termină ședința”

Erwin Floroni: “A, și dumneavoastră puteți acuza conducerea spitalului oricând în ședința extraordinară”

Francisc Boldea: “Sigur că da! sigur că da”.

După ce apele s-au liniștit, aleșii locali au votat rectificarea de buget, dar și-au dat acordul, conform procedurii, și pentru ajutorul de minimis alocat Spitalului, de către Consiliul Județean Timiș, în valoare de 250.000 lei.

La final, acest fapt nu l-a împiedicat pe șeful unității medicale să dea replica primarului Francisc Boldea.

“În 2014, printr-o ordonanță de Guvern au fost achitate toate datoriile Spitalului. S-a plecat de la zero și de aceea în 2015 erau datorii așa mici. În 2017, când am preluat mandatul la Spital, acesta avea 27 de miliarde (n.r: lei vechi) datorii. Am cerut atunci achitarea datoriilor, ca să pot pleca de la zero. Datoriile de 27 de miliarde aduc după sine penalități, penalități care ca la orice bancă știți și dumneavoastră cum funcționează. Drept urmare,  datoriile de acum, nu se bazează numai pe datoriile care le face eu, ci și pe panlitățile din datoriile trecute. Una la mână! Doi la mână! Salariile angajaților de la Spital nu le dau eu. Le dă Ministerul Sănătății, în baza unei legi. Nu pot eu să hotărăsc care-i salariul în mandatul meu. Sporurile la Spitalul Lugoj sunt toate la minim, în comparație cu cele de la Făget, care sunt toate la maxim. Un asistent în Spitalul Lugoj câștigă sub un asistent de la Spitalul Făget. Mai departe! Banii pe medicamente nu-i duc acasă. Îi dau pacienților. Dacă dumneavoastră doriți să achit  datoriile și să nu plătesc medicamente și să țin bolnavii cu apă chioară în Spital, mă rog. Ați spus că luați din salariul angajaților de la Primărie ca să-mi dați mie. Nu-mi dați mie, ci le dați lugojenilor! Le dați sănătate lugojenilor! Mie nu-mi dați absolut nimic. Până la urmă, din banii aceia cumpăr medicamente, pentru ca lugojenii să fie sănătoși, inclusiv angajații Primăriei, care trec pe la Spital”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on L-a protejat, acum îl urăște! Boldea s-a contrat dur cu managerul Spitalului Municipal Lugoj

  1. Sper ca dle.Floroni si voi lugojeni s-a vazut adevarata fata a primarului Lugojului.Acesta distruge inclusiv imaginea psd lugojean.Cine are urechi sa auda.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE