Ultima oră

Joaca de-a viceprimarul continuă. Bugetul „Meridianului” va da startul luptelor politice din 2016

MondialDeşi recunosc că un nou viceprimar nu poate face prea multe până la alegerile din iunie, liberalii lugojeni sunt hotărâţi să lupte pentru fotoliul de “vice”.

„Consider că a fost o alunecare a domnului Fărcăgeanu faptul că s-a dus la PSD; noi l-am sfătuit la vremea respectivă să nu facă acest pas”, a spus Ioan Ambruş, preşedintele PNL – Lugoj.

„E anormal să ai trei viceprimari într-un mandat”

 El a adăugat că i se pare „absolut anormal ca într-un mandat să fie trei viceprimari, dar, din moment ce dânsul a fost exclus din PSD, nu mai este nici consilier, nici viceprimar, aşa că ne îndreptăm spre al treilea viceprimar. Sunt convins că viitorul viceprimar nu poate face prea multe în timpul rămas, dar asta e legea, Primăria nu poate funcţiona fără viceprimar”. Ambruş a fost categoric când a punctat că „nu există nicio variantă la ora actuală ca Fărcăgeanu să devină membru PNL”.

Ioan Ambruş a anunţat proiectul de hotărâre din partea consilierilor PNL pentru înlocuirea din funcţia de consilier a domnului Adrian Fărcăgeanu cu Dragoş Ivan – primul de pe lista PDL-ului, partid care a trecut prin fuziune la PNL. Este un prim pas spre modificarea echilibrului politic din Consiliul local municipal.

„Poate trădează doi …” 

Cei doi candidaţi cu şanse pentru fotoliul de „vice” sunt Cristian Galesu (PSD) şi Alin Tech (PNL).

„Cu venirea lui Dragoş în rândul consilierilor PNL, avem opt voturi, iar diferenţa până la 10 este de numai două voturi. Dar sunt domni care, sunt ferm convins, nu mai au loc pe listele PSD în mai şi care, în al doilea rînd, nici nu sunt înrolaţi în vreo firmă de stat. Sunt doi care nu prestează servicii nici la Meridian, nici la Saprest. Poate trădează doi…”, a declarat Ambruş.

„Meridian 22 egal PSD SRL”

Bugetul „Meridian 22”, care va fi dezbătut în şedinţa ordinară din 28 ianuarie, este un prim câmp de bătălie politică pe 2016.

Liberalii au anunţat obiecţii la preţurile la energie, combustibil, cu privire la procesarea datelor pe 2015 la apă-canal şi cer recalcularea comustibililor la transportul în comun, chiar dacă acesta e gratuit.

O altă obiecţie majoră se referă la organigrama staţiei de epurare, care a trecut la Primărie, dar are 14 angajaţi ai Meridianului.

„Pentru noi, Meridian 22 egal PSD SRL, avînd în vedere că propunerea e făcută de doi consilieri angajaţi ai Meridianului, un şef de sindicat şi un cenzor”, a declarat Ambruş.

Investiţiile amânate „strategic” pe 2016 nu vor fi terminate până la alegeri

Liderul liberalilor lugojeni şi-a exprimat părerea că investiţiile amânate „strategic” pe 2016 nu vor fi terminate până la alegeri. El a amintit aici ştrandul acoperit, bazinul în aer liber, coborârile de pe pasaj, grădiniţa din Balta Lată şi staţia de epurare, care practic nu e gata.

„În lunile aprilie – mai nu se poate recupera mare lucru, pentru că timpul e foarte scurt până la alegeri”, a spus Ambruş.

„Nu mi se pare normal ca departamentul de proiecte europene  să se ocupe de ziarul Primăriei”

Ambruş a mai spus că nu i se pare normal ca departamentul care trebuie să se ocupe de proiecte europene să facă ziarul Primăriei. 

„Să se ocupe de proiecte europene, nu de ziarul Primăriei. Activitatea lor din ultimii şapte ani se reduce la 300.000 de euro, incluzând centrul de informare turistică. Nu am pus la socoteală scena cu Veliko Gradişte şi proiectul pe linie de Spital, cu Mako. Proiectele europene sunt foarte controlate, iar banii din impozite şi taxe, precum şi proiectele transfrontaliere cu ţări vecine, sunt mai puţin controlate. Probabil de aceea nu s-a mers pe proiectele europene”, a opinat liderul PNL Lugoj.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Joaca de-a viceprimarul continuă. Bugetul „Meridianului” va da startul luptelor politice din 2016

  1. Borosteanu Cristian Stefan // 19 ianuarie 2016 at 22:55 // Răspunde

    Monitorul de Lugoj reprezintă singura modalitate de propagandă pro-PSD. Sunt curios dacă cei ce au scris articole în acest ziar, au primit vreo renumeraţie. Pentru că banii au fost irosiţi inutil.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*