"> Jigniri din partea primarului pentru consilierul local care a îndrăznit să-l tragă de urechi pe edilul șef – Redesteptarea

Jigniri din partea primarului pentru consilierul local care a îndrăznit să-l tragă de urechi pe edilul șef

 Jigniri din partea primarului pentru consilierul local care a îndrăznit să-l tragă de urechi pe edilul șef

Atacuri dure și de nepermis la nivelul cel mai înalt al administrației locale lugojene au fost lansate joi, 24 octombrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, de către primarul municipiului, la adresa unuia dintre consilierii locali, partener de coaliție, până nu demult.

Francisc Boldea și-a pierdut controlul, uitând de postura și de locul în care se află, după ce Ioan Haneș, de la ALDE, a atras atenția asupra unor probleme grave constatate în executarea proiectelor edilitare de infrastructură aflate în derulare.

Acesta a cerut explicații, de bun simț pentru orice lugojean, despre modul în care se lucrează la unele obiective de investiții.

Primarul a fost deranjat pentru că Ioan Haneș a dezvăluit că o serie de lucrări, care se impuneau, în mod logic, în cadrul proiectelor de asfaltare și de pavare cu piatră cubică de pe Splaiul Morilor, în Cotu-Mic sau în piața J.C. Drăgan, nu s-au mai executat sau au fost efectuate parțial.

Haneș: “În continuare la noi se lucrează, nu cu capul, ci cu altceva. Am fost pe Splaiul Morilor, unde s-a asfaltat și i-am întrebat pe oameni dacă au fost legați la rețeaua nouă de apă. Au zis că a venit un domn și le-a spus că pentru asta se va face alt proiect. După ce s-a asfaltat, mai spargem încă o dată. La fel și în piața Drăgan. Ați spus că o să-i legați pe toți la apă. S-a făcut doar la doi și asta că a făcut Meridianul”.

Boldea: “Asta e problemă psihică”.

Haneș: “Așa ați făcut și în Cotu-Mic. Nu există o zonă în Lugoj legată complet la rețeaua nouă de apă”.

Cotizo Negruțiu (șeful de la investiții): “Suntem în instanță cu firma care a câștigat proiectul pentru branșamente și trebuie refăcut”.

Haneș: “Cât să mai funcționăm pe două rețele? Încă 30 de ani? Ce-am făcut? Înșirăm doar conductele pe străzi și nu facem nimic, nici un branșament. De ce avem rețea nouă? Să o desființăm pe cea veche și să fim toți la aia nouă. Am dat bani degeaba la marea firmă de la Oradea. În loc să-i puneți pe Meridian să facă branșamente, astupă gropile prin oraș”.

Boldea: “2000 de case sunt branșate la rețeaua nouă… Dumneavoastră puteți să ne și jigniți. Noi nu am avut penibile d-astea, până acum în consiliu”.

Consilierul local lugojean a mai sesizat un lucru evident pentru oricine, criticând proasta gestionare în continuare a sistemului de iluminat public din municipiu, nici o îmbunătățire nefiind constatată în teren după ce consilierii PSD au aprobat prelungirea pentru încă doi ani a contratului cu ELBA.

Haneș: “Ați spus că sunt 2 milioane economie. De ce nu se schimbă becurile? De când ați aprobat prelungirea contractului nu a mai văzut nimeni nici o echipă prin oraș. Cum ați ajuns la cifra asta? Ați făcut dumneavoastră (către primar) evaluare. Cine să sesizeze ca să schimbe globurile și becurile de pe mal, în față la Brediceanu? Nu se schimbă nimic”.

Cotizo Negruțiu: “Și astăzi au fost echipele prin oraș”.

Problemele aduse în discuție de către consilierul local sunt semnalate constant și de mult timp și de către lugojenii, obișnuiți, chiar pe aplicația pusă la dispoziție de Primărie, iar reacția administrației locale la criticele pertinente este, cel puțin, penibilă, dar mai ales păguboasă pentru dezvoltarea municipiului.    

Cristian Obeadă

5 Comments

  • Felicitari dle.Hanes si criticile dv.sunt total indreptatite!

    • Are dreptate domnul inginer Hanes nu ati facut nimic si nu mai votati cu el daca vreti sa va fie bine psd-ul trebuie sa dispara de pe fata pamantului,Lugojul arata ca dupa razboi!!!

  • Cam tarziu, cu atat mai mult cu cat ALDE probabil nu va trece pragul electoral al alegferilor parlamentare, dar aceste remarci ar fi trebuit facute cu mult timp in urma 6, 7 chiar si 8 ani la cele mai multe din lucrarile si investitiile din oras dezastrul psd a fost remarcat de la bun inceput; dar nimeni nu a spus nimic sau cel putin cu jumatate de gura, acum salvam ce putem in ultimul ceas, si anume ce, onoarea? nu cred ca vreun lugojean se va mai lasa pacalit doar daca are diferite interese si slabiciuni pe aici pe acolo.

  • Acest 20%in ultimul timp se cam enerveaza daca cineva aduce in discutie nerealizarile lui!

  • Are dreptate domnul inginer Hanes nu ati facut nimic si nu mai votati cu el daca vreti sa va fie bine psd-ul trebuie sa dispara de pe fata pamantului,Lugojul arata ca dupa razboi!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: