Ultima oră

Istorie! Echipa de volei a CSM Lugoj s-a calificat în Cupa Challenge

Mondial

Sute de spectatori cu brațele ridicate în aer, fetele îmbrățișate în hora bucuriei, zâmbete, fericire și un primar mulțumit, dar la fel de zgârcit, acesta a fost ultima imagine a voleiului lugojean pe propriul teren.

Presiune extraordinară înainte de un joc cu Dinamo București, care însemna totul sau nimic pentru lugojence, în noua conjunctură în care puteau prinde locul 5 și o calificare istorică în Cupa Challenge.

O situație cu care CSM Lugoj nu s-a mai întâlnit și există mari șanse, în condițiile subfinanțării constante din ultimii ani, să nici nu se mai întâlnească.

Diana Balintoni și compania au făcut tot ce a depins de ele pentru a prinde un loc 5 nesperat la începutul campionatului, o ediție cu zece echipe la start, din care cel puțin opt au avut buget mai mare decât Lugojul.

Dispariția pe parcurs a formațiilor din Iași și Timișoara a subțiat doar numeric campionatul, nu și valoric, pentru că de la Galați și până la campioana CSM Alba Blaj, excepție fiind Clujul, fiecare echipă a făcut transferuri internaționale importante pentru a-și atinge obiectivul.

CSM Lugoj a pornit la drum cu dorința de se clasa în primele șase echipe ale campionatului, obiectiv realizat în ultimele ediții ale primei ligi, iar echipa a fost creată pentru acest lucru.

Cu bani puțini, dar cu un management foarte bun, prin readucerea coordonatorului Daiana Balintoni acasă și cooptarea unor jucătoare tinere și mai puțin cunoscute din Serbia și Bosnia, CSM Lugoj a avut un parcurs foarte bun în campionat, cu victorii la Agroland Timișoara și Galați, plus succesele de acasă cu Dinamo și punctele cu Bacăul.

Toate acestea au făcut ca înainte cu o etapă de final CSM Lugoj să fie poziționată pe locul V, loc pe care l-ar fi putut pierde doar dacă Dinamo București reușea o victorie cu mult mai valoroasa CSM Târgoviște (care în ultima etapă a învins campioana CSM București).

Revenind la jocul de sâmbătă, venit după un moment excepțional în care marea sportivă (și la propriu și la figurat) Hertha Anițaș a primit titlul de Cetățean de Onoare, CSM Lugoj a reușit cea mai bună partidă din play off. În fapt, a fost meciul care trebuia câștigat, al unei echipe cu probleme de lot, fără mari posibilități de schimbări (doar două, centrul Roman și secundul Cauc) și cu jucătoare accidentate (Dinic a evoluat cu infiltrații).

Acest lucru pentru că bugetul suficient clamat de primarul Francisc Boldea nu a ajuns pentru creionarea unui lot competitiv și astfel a fost necesară completarea lui cu trei junioare de la CSȘ Lugoj, care în ultima lună au lipsit de la pregătire, angrenate fiind în competiții cu echipa națională sau echipele de junioare.

Dinamo a pregătit foarte bine jocul, încercând din răsputeri să anihileze principala gură de foc a trupei lugojene, universalul Kokic (care conduce detașat clasamentul celor mai bune realizatoare din campionat, cu 376 de puncte în acest sezon). Lucru reușit parțial în primul set, câștigat de bucureștence cu 25-23. Semnal de alarmă receptat corect de CSM Lugoj, care a apăsat puternic pe serviciu, corectând și blocajul plus un atac mult mai eficient, ceea ce a dus la 2-1 pe seturi.

Decisiv avea să fie setul patru, în care Dinamo a reușit o revenire neașteptată, recuperând un minus 6 pe tabelă, de la 14 – 20 la 20-20. De acolo însă gurile de tun Kokic, Babic și Dinic au închis setul la 25-21 și au pus două puncte în față pentru CSM Lugoj în duelul cu Dinamo București.

Lugojencele au așteptat cu sufletul la gură ultima etapă, care nu a fost lipsită de emoții după ce Dinamo a condus cu 2-1 la seturi în partida cu CSM Târgoviște, iar orice victorie, de două sau trei puncte, le așeza pe bucureștence pe locul V. Luka și-a amintit până la urmă că Lugojul a fost a doua lui casă și a întors rezultatul, câștigând cu 3-2.

Rezultat care consfințește o premieră istorică: CSM Lugoj în Challenge Cup.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE