- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

ISJ Timiş dezminte zvonurile legate de fuzionarea colegiului Branişte cu liceul Vlaicu

Zvonurile conform cărora Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” urmează să fuzioneze cu Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” nu sunt susţinute de către oficialii Inspectorul Şcolar General al județului Timiș, care au dezminţit ipotelezele legate de eventualele modificări în structura celor două unități de învățământ.

”Sunt uimită de-a dreptul și nu înțeleg de unde s-a ajuns la această informație. Nu s-a pus niciodată o asemenea problemă în instituția pe care eu o coordonez, din 2012 până în prezent, adică în aproape patru ani zile, în care ori de câte ori am analizat rețeaua unităților de învățământ, nici o singură dată nu s-a pus problema fuzionării celor două instituţii. Sunt două unități de învățământ, amândouă importante pentru noi, din toate punctele de vedere. Desigur, pot exista ani în care se mai pierde sau se mai câștigă câte o clasă, una în favoarea celeilalte, însă asta nu înseamnă sub nicio formă, cel puțin nu este unul din obiectivele acestei instituții (n.r. Inspectoratul Școlar Județean Timiș), să fuzioneze cele două instituții de învățământ. Nu asta ne dorim! Avem probleme cu învățământul tehnologic, dar nu pe Lugoj. În municipiu sunt atâtea clase primite câte poate acoperi zona respectivă. Nici măcar un moment nu s-a pus o problemă de genul acesta. Prin intermediul dumneavoastră doresc să transmit un mesaj colegilor mei că e nevoie atunci când se lovesc de o astfel de informație, să renunțe la a se panica și pur și simplu să o verifice, chiar direct, contactând un reprezentant al Inspectoratului. Oamenii pot lansa tot felul de vești, însă asta nu implică faptul că sunt neapărat adevărate. Dacă se fuzionează fără știrea Inspectoratului Școlar, înseamnă că nu ține de noi și ne-am pierdut noi această calitate de a rezolva problemele. Nu cred că își dorește unitatea administrativ-teritorială din Lugoj să aibă pe viitor, asta însemnând un termen mediu sau lung, o astfel de viziune, iar noi Inspectoratul Școlar, cu atât mai puțin”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general al județului Timiș.

Așadar, cele două colegii lugojene vor funcționa în continuare după același model, fără ca rețeaua școlară actuală să fie afectată de schimbări.