Ultima oră

Invitaţie la … Costel! Show-bizul şi-a premiat campionii

MondialAflată la cea de-a treia ediţie, Gala Star Awards, organizată cum altfel decât de bombastica staţie Antena Stars, de fapt o Antena 2 rebranduită şi chipurile updatată acum trei ani, în ambalaj sclipicios tabloid.

S-a apelat la un local de lux din inima Capitalei, botezat senioral „Le Chateau” şi o zi întreagă s-au fâţâit pe acolo Natalia Mateuţ şi un companion chipeş, pentru a ne descrie fiţele, de la covorul roşu la meniul sofisticat pentru oaspeţi.

A fost un bun prilej de socializare şi pentru colegii din trustul tuturor Antenelor care s-au perindat la microfon să ofere distincţii: un trofeu şi un coş de flori miniatural pentru fiecare cîştigător la cele 9 categorii aflate în concurs (6 nominalizări, pentru a avea publicul votant cu mijloace electronice de unde alege).

I-am zărit aşadar pe scenă pe Rocsana Marcu, Răzvan Botezatu, plus matinalii veseli şi uneori prea dezinvolţi ai postului; pe florentina Fântânaru, Maria Simion, Nicolai Tand, Oana Turcu, Oana Roman, Dan Capatos, Cătălin Bordea, Silviu Andrei (păcătoşii patentaţi ai Antenei 1), Laura Mitcovschi, dar nu le-am reperat decât în public şi şi la reunirea finală de pe scenă pe „gaiţele” tandru asumate adriana bahmuţeanu şi Mara Bănică.

Probabil că, ocupat să zappez în interminabilele pauze publicitare, le-am pierdut când se evidenţiau la o a zecea categorie, şi mai spuneau ceva panseuri „de duh”, după cum le e firea năbădăioasă.

Dintre VIP-urile care au acceptat să acorde premii, doar Andreea Marin şi Gabriel Cotabiţă au răspuns prezent invitaţiei organizatorilor evenimentului mediatizat de mai bine de o lună, pentru ca amatorii de gale şi ceremonii să fie pe fază. Comperi, la fel ca şi în anii trecuţi: Mihai Morar şi Cristi Brancu, obosiţi niţel după un de transmisii zilnice de radio, televiziune, de cursuri pentru aspiranţii la gloria în mass media sub cupola Trustului Intact.

S-au completat binişor, s-au bâlbâit decent , şi-au împărţit frăţeşte glumiţele şi ştaiful de rigoare, s-au comportat exemplar cu toată lumea care a urcat pe mica scenă, au făcut dacă nu cu brio, măcar onest şi eficient oficiile de gazdă. Din ce am putut sesiza, după cum s-a plimbat camera mobilă prin sală, în afară de laureaţi şi foarte puţinii mediatizaţi (semn că rezultatele se ştiau deja), singura prezenţă VIP notabilă a fost Ramona Bădescu, însoţită de iubitul său actual (unicul român din palnmaresul amoros al actriţei), care a venit să cânte într-un moment de respiro între două premii. Să consemnăm aşadar lapidar învingătorii decişi de public: la star Debut, Irina Rimes; la Satr online, Mikey Hop; la Evenimentul anului, nunta lui Gabriel Cotabiţă; Vocea masculină a anului: formaţia bizară, dar prizată, Carla’s Dreams; Star popular – doinitoarea Ardealului, doamna Veta Biriş; Forever Star – pentru întreaga carieră din viitor, cum glumea laureata – irezsitibila Corina Chiriac; Cuplul anului – proaspeţii părinţi Andreea Bălan şi George Burcea; Premiul de excelenţă: minunata Sofia Vicoveanca.

Lora a triumfat ca Vocea feminină a anului (a cântat o piesă dificilă cu o implicare totală, realmente emoţionantă) surclasându-le pe Delia, Antonia, Loredana, Andra sau Nicole Cherry (de altminteri, dintre nominalizaţi doar ultima a fost prezentă la gală, aşa e când ai 18 ani, nu ratezi niciun eveniment, e foarte bine să fii văzută mereu, fanii se bucură şi dacă nu ai luat un premiu). Gala Stars Awards ar fi câştigat mai mult prin concizie şi o durată de maximum două ore.

A avut mondenităţile cerute imperativ de fişa postului, dar i-a lipsit o diversificare a categoriilor (teatru, cinema, sport, arte vizuale, eventual literatură), dar cerem probabil prea mult de la o televiziune axată prioritar pe zona entertainment, lejeră şi efervescentă precum bulele de şampanie.

După tot felul de orchestre vieneze (în componenţa de „avarie”, adică de turnee cu maximum 20 de instrumentişti) au delectat România cu „şlagărele” familiei Strauss (le-am bifat la Timişoara anul trecut, cum afirmam şi altădată, totul este marketing agresiv, ambalaj sclipitor, conţinut anemic şi modest, puţine lucrări inedite), una dintre ele asociindu-se la sala palatului cu delicata charismă a sopranei Leontina Văduva şi la prezenţa tenorului Robert Nagy, primul laureat al Concursului „Traian Grozăvescu” de la Lugoj – 1995, Marele Trofeu.

Orchestra Naţională Radio s-a integrat şi ea acestui trend, de voioşie senină, propunând un concert similar sub bagheta italiano – timişoreanului David Crescenzi. Un dirijor italian cu un program Strauss. Avem la Filarmonica din Viena precedente ilustre. Doar două nume să amintim: Claudio Abbado şi Riccardo Muti. Dorin Păcura

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE