Ultima oră

Investițiile serioase în comuna Găvojdia continuă și anul acesta

Mondial

Administrația comunei Găvojdia a avut un an plin în privința investițiilor, majoritatea pe partea de infrastructură, care vor continua și în acest an.

Este vorba de lucrări efectuate la cămine culturale, trotuare, iluminat, școli, primărie, sediul poliției și multe altele, dar și de atragerea de fonduri europene, pentru realizarea mai multor proiecte esențiale pentru locuitori, cum ar fi extinderea rețelelor de apă și canalizare, introducerea ga­zului sau reabilitarea de drumuri.

Conform bilanțului de sfârșit de an, la capitolul realizări s-a reușit reabilitarea sediului poliției, iar în imediata apropiere au fost demolate două clădiri administrative, aflate în stare avansată de degradare. În locul acestora va fi amenajat un muzeu al satu­lui.

“Vom încerca să accesăm fonduri pentru construirea acestuia. Muzeul se va asemăna cu o gospodărie țărănească de la noi din comună, așa cum arăta ea odată. Muzeul va fi dotat cu obiecte donate de localnici. S-a amenajat terenul, iar anul viitor se va face proiectul tehnic”, ne-a declarat Dănuț Toma Stoica, primarul comunei Găvojdia (foto).

Supraveghere video, în toate satele

Investițiile au mai cuprins în a­cest reparații la clădirea Pri­mă­riei, reabilitarea integrală a Căminului Cultural Jena, lucrare recepționată.

S-a refăcut și o parcare în Găvojdia, vizavi de dis­pensar, cu pavaj, s-au achi­zi­țio­nat materialele necesare pentru racordarea Școlii din Jena la rețeaua principală de apă a satului, deoarece aceasta funcționează în prezent cu un foraj propriu.

In­vestiția va fi terminată la pri­măvară. La începutul anului, au fost finalizate reparațiile la trotuare în Găvojdia și Sălbăgel, dar și un șanț pentru preluarea apelor pluviale în Găvojdia, pentru a putea fi deversate într-un ca­nal mai mare.

Pentru sărbători s-a realizat iluminatul ornamental, dar și o amplă lucrare de su­pra­veghere video a principalelor in­tersecții și instituții din Găvojdia, Lugojel, Jena și Sălbăgel. Tot de sărbători, copiii din întreaga comună au primit daruri.

Ambiții mari, pentru 2019

Și pentru 2019, proiectele sunt multe. Poate cel mai ambițios este cel care vizează introducerea rețelelor de gaz în toate satele comunei.

“Avem contractat studiul de fezabilitate, iar anul viitor, până la 1 august, acesta ne va fi predat, pentru a-l putea depune la Ministerul Energiei. Acolo se licitează operatorii care furnizează gaz și care vor face investiția. Rețeaua va fi trasă de la vechea magistrală, care ne traversează comuna. Suntem la final cu toate ridicările topografice în acest sens și cei mai avansați din zonă, pentru a derula o investiție de acest fel”, a spus primarul Dănuț Toma Stoica.

În acest an se vor achiziționa și aparate de fitness pentru Sala de Sport.

Proiecte din fonduri europene și guvernamentale

Pe Programul Național de Dezvoltare Locală există un proiect de extindere a rețelelor de canalizare și apă în Planurile Urbanistice Zonale de la Găvojdia și Lugojel.

Proiectul tehnic este realizat, a fost achitat și depus pentru avizare. Edilii locali speră să obțină toate avizele până la primăvară, când se dorește demararea licitației pentru execuție. Tot în aceste PUZ-uri de intenționează extinderea rețelei electrice, pentru care, de asemenea, s-a depus documentația la Enel, pentru cofinanțare și pentru proiectul tehnic.

La Lugojel, se va achiziționa un loc nou de joacă pentru copii, iar la Găvojdia se va construi o capelă în Cimitirul Ortodox.

Pe grupul de Acțiune Locală Caraș Severin – Timiș s-au depus actele pentru achiziționarea unui buldoexcavator, care va fi de folos la lucrările efectuate pe raza comunei, însă la nevoie și localnicii vor putea beneficia de acesta închiriindu-l, pentru a-și rezolva problemele din gospodării.

Tot în 2019, va fi finalizat și cadastrul general, pe partea de extravilan și va fi depus un proiect pe PNDL 3, pentru introducerea rețelelor de canalizare în Jena și Sălbăgel.

“Lucrăm la studiul de fezabilitate, pentru canalizare în Jena și Sălbăgel, pe PNDL 3. Fără a ști motivul, noi am fost scoși din masterplanul județului. Am rămas doar cu apa din Sălbăgel și Stația de Epurare din Găvojdia. Ne-au încurcat foarte mult, pentru că puteam să depunem proiectul pe PNDL 2 și acum putea să fie finanțat. În aprilie, când se va da drumul la PNDL 3, vom depune proiectul”, ne-a mai declarat Dănuț Toma Stoica.

La capitolul “Drumuri” pe Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale vor fi modernizate cele comunale din Lugojel și Găvojdia. Este vorba de cele laterale, rămase neasfaltate, pentru care a fost finalizată licitația, dar și de principalul drum din Lugojel și de strada către cimitir din Jena.

La Sălbăgel, în primăvara lui 2019, din fondurile proprii ale Primăriei, se va asfalta o stradă.

În prezent, se lucrează la podețe și balastare.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Investițiile serioase în comuna Găvojdia continuă și anul acesta

 1. Nu stiu cat a stat primarul din Gavojdia pe scaunul din primarie, dar daca nu esti carcotas, se vad destule realizari.
  Sunt asfaltate toate drumurile din Gavojdia (nu stiu care este situatia in celelalte sate ale comunei), inclusiv cel spre cimitir.
  S-a extins canalizarea si reteaua de apa.
  Si altele.
  Nu sunt coleg de partid cu primarul si nici nu locuiesc in Gavojdia, dar ajung acolo cel putin odata pe luna si de fiecare data se vede ceva nou facut.
  Chiar e pacat sa nu recunoastem ca are realizari. Iar pentru cei care vad doar nerealizari, ar trebui sa mearga prin localitati mai mari din zona, sa vada acolo cum e…
  Sigura ca, daca cineva sta toata ziua si propteste unul din birturile din sat asteptand ajutorul social, pare ca nu se prea vad schimbari…
  Felicitari primarului si succes mai departe!

 2. E in campanie primarul. Tot promite, dar nu zice ca e pe scaunul ala de 23 de ani. De ce nu a facut toate astea pana acum ca timp a avut?

 3. Ca face, ca drege. Dar de 20 de ani de cand esti primar ce ai facut? Ai furat si la fraieri le arunci praf in ochi.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE