- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Investiție degeaba! Containerele pentru molozul din construcții, retrase din tot orașul

Mondial [1]Lugojul a rămas fără containere pentru depozitarea molozului, după ce Pri­mă­ria a decis retragerea acestora din tot orașul.

Dacă în prima fază cele patru containere cumpărate de pri­măria municipiului, au fost mutate de la ieșirile din municipiu în zona Hipodrom, acum autoritățile locale au decis să renunțe la aceste depozite mobile de mare capacitate, pe care le-a achi­ziționat din banii lugo­je­nilor.

Decizie de­mon­strea­ză, încă o dată, cum sunt risipiți banii pu­blici și cum cei plătiți să gă­sească soluții pentru pro­­blemele municipiului și protejarea mediului le pasă de rezolvarea acestora. Au­toritățile locale se apără și dau vina pe aceia care le fo­losesc, în zonă fiind a­duse și deșeuri de alte ti­puri, precum plasticul, care este interzis, ceea ce ar putea atrage sancțiuni din partea Gărzii de Mediu.

“Containerele au fost retrase pentru că nu s-a res­pectat destinația acestora, pentru care au fost amplasate. Au fost aruncate tot felul de materiale, de la articole textile, plastic, carcase de televizoare, până la cauciucuri, burete și alte resturi din gospo­dării. I­deea inițială a fost ca lugojenii să poată a­runca mo­lo­zul rezultat din acti­vitățile de renovare a lo­cu­ințelor, pentru a nu mai fi dus la întâmplare, la marginea orașului sau pe malurile Timișului”, a transmis Primăria Lugoj.

În aceste condiții problema elimi­nării nume­roa­se­lor gropi de gunoi și mo­loz de la periferia mu­nicipiului va rămâne în con­tinuare fără nici o solu­ție. Autoritățile au anunțat că vor permite în continuare depozitarea molozului pe câmpul din fața fostului Hipodrom, care însă va trebui împins periodic cu utilajele în groapa din care s-a excavat pă­mânt pentru digul de a­pă­rare de la stația de epurare, de la Jabăr.

Între timp, însă, zona s-a transformat într-o uriașă groapă de gunoi, care se mărește de la o zi la alta, imaginea de­zo­lantă a acestei părți din oraș putând fi văzută de toți cei care tran­zitează șo­seaua de centură a muni­ci­piu­lui.