Ultima oră

Interlopul Burkas, acuzat că a bătut un deţinut pentru a recunoaşte crima de care este acuzat

BurkasSergiu Burkaş, interlopul acuzat că l-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit pe lugojeanul Cristian Ursulescu şi-a complicat şi mai mult existenţa, după ce l-ar fi forţat pe un deţinut să declare că el a comis crima.

Mondial

Burkas

Sergiu Burkaş, interlopul acuzat că l-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit pe lugojeanul Cristian Ursulescu şi-a complicat şi mai mult existenţa, după ce l-ar fi forţat pe un deţinut să declare că el a comis crima.

„Redeşteptarea” a intrat în posesia unei declaraţii explozive date de un deţinut. Documentul arată violenţa extremă a interlopului acuzat de uciderea lugojeanului Cristian Ursulescu.

Aflat în Penitenciarul Popa ªapcă, Burkaş l-ar fi bătut pe un deţinut pentru a recunoaşte uciderea lui Ursulescu. Astfel, la dosarul în care Burkaş este acuzat de omor, a fost depus, la data de 19 iulie, un denunţ prin care Boţ Alin, un tânăr de 26 de ani din Secaş, condamnat la patru ani de închisoare pentru furt, ia asupra sa uciderea lui Cristian Ursulescu.

În denunţul depus prin avocatul său la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, Boţ susţine că l-a înjunghiat, din greşeală, pe Cristian Ursulescu. „Înţeleg să mă denunţ pentru o faptă de omor, săvârşită pe raza localităţilor Buziaş-Lugoj, pe perioada 10-20 ianuarie 2013, pe fondul consumului excesiv de droguri, în urma unei altercaţii cu un individ pe nume Cristi. Acesta m-a agresat, lovindu-mă, iar eu l-am înţepat în zona gâtului, fără să vreau, m-am apărat, cu precizarea că acesta era bolnav psihic sau era drogat. Cuţitul era de aproximativ 30 de centimetri, iar după altercaţie l-am aruncat în râul Bega”, se arată în denunţ.

Filmul crimei din perspectiva noului „ucigaş”

În 26 august, Alin Boţ a fost chemat să dea o declaraţie în faţa procurorului. Într-o declaraţie scrisă de mână, foarte greu inteligibilă, Alin Boţ explică modul în care a comis crima. „La începutul lunii ianuarie 2013 eram într-un parc din Lugoj, pe o bancă, şi fumam etnobotanice. La un moment dat s-a aşezat lângă mine un tânăr care s-a recomandat cu numele de Cristi. I-am dat şi lui să fumeze şi ne-am împrietenit”, a povestit Boţ în faţa procurorului.

Acesta a mai mărturisit că Cristian Ursulescu i-a cerut să mai facă rost de droguri, s-au înţeles la un preţ şi urma să se întâlnească a doua zi pentru livrarea mărfii. Boţ a declarat că cei doi s-au întâlnit lângă Buziaş, au urcat amândoi în maşina sa, un Ford Focus, şi au mers pe şosea până când Cristi i-a cerut să intre pe un drum lateral.

Acolo Boţ a prezentat marfa, iar Ursulescu i-a spus că nu are bani la el. „Mi-a spus că nu are banii la el, moment în care am început să ne certăm. Am luat cuţitul din maşină şi am început să fug de Cristi cu cuţitul în mână. La un moment dat Cristi m-a ajuns, mi-a pus piedică şi am căzut cu faţa în sus. Cristi s-a urcat pe mine şi a început să mă lovească, iar eu l-am lovit cu cuţitul în gât după care Cristi a ajuns pe spate şi eu l-am mai înţepat de câteva ori cu cuţitul în piept şi burtă.

Menţionez că sunt dreptaci şi am lovit victima cu mâna dreaptă. În gât l-am lovit o singură dată pe Cristi”, a declarat hoţul care a luat crima asupra sa. Acesta a mai povestit că din buzunarul victimei a luat un portofel în care erau 3.000 de lire sterline şi documentele personale, pe care le-a ars după ce a ajuns în Timişoara.

Ucigaşul a promis un apartament

La o lună de la data în care a depus mărturia asupra modului în care a comis crima, în 29 august, Boţ a revenit asupra denunţului pe care l-a făcut, retrăgându-şi declaraţia făcută, spune el, la presiunea lui Burkaş.

„Am făcut autodenunţ deoarece am fost bătut de mai multe ori de Burkaş Sergiu, care mi-a promis că dacă iau asupra mea fapta pentru care el este arestat o să îmi dea un apartament în Timişoara, în spatele magazinului Selgros, un Mercedes E Classe şi lunar până când aş fi ieşit din puşcărie suma de 2.000 de lei”, a povestit Boţ.
Acesta le-a mai spus procurorilor că Burkaş i-a povestit cu lux de amănunte cum a comis crima.

„Toate aceste amănunte eu trebuia să le memorez şi să le spun anchetatorilor. Uneori Burkaş îmi dădea cărţi pe care erau notate aceste amănunte. Eu trebuia să le notez pe alte cărţi şi să-i dau cărţile înapoi lui Burkaş”, a mai povestit Boţ. Tânărul a explicat şi motivele pentru care a revenit asupra denunţului.

„Nu îmi mai este frică de Burkaş pentru că s-a mutat pe altă secţie”, a mai spus Boţ. Acesta a povestit şi un episod din care reiese violenţa extremă a lui Sergiu Burkaş.
„După ce am dat declaraţie la procuror în legătură cu autodenunţul am vorbit la telefon cu mama mea despre acest fapt, iar când m-am întâlnit la plimbare cu Burkaş şi i-am spus că i-am povestit mamei, acesta m-a luat de după gât, m-a dus într-o zonă unde nu erau camere de supraveghere şi m-a bătut cu pumnii în zona toracelui. Totodată m-a strâns de gât ca să mă omoare şi m-a lăsat când l-am minţit că nu i-am spus mamei şi am glumit cu el”, a mai declarat Boţ Alin.

Între timp procesul continuă, la următorul termen fiind citaţi mai mulţi martori propuşi de avocatul lui Burkaş. Prin declaraţiile acestor martori, avocatul vrea să arate că Burkaş nu a avut niciodată probleme cu banii şi nu l-ar fi ucis pe Cristian Ursulescu ca să îl tâlhărească.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE