Ultima oră

Înregistrarea numelui de domeniu, momentul în care afacerea ta online începe să prindă contur

Mondial

Dacă ai luat decizia de a lansa o afacere pe Internet, indiferent de profilul acesteia, cu siguranță ești conștient de faptul că va trebui să te înarmezi cu multă răbdare, astfel încă să poți lua cele mai bune decizii. Mediul online este unul care s-a dezvoltat considerabil, fapt pentru care din ce în ce mai mulți oameni văd un foarte mare potențial în acesta atunci când vine vorba despre comerț. Cumpărăturile realizate online înregistrează creșteri exponențiale de la un an la altul, iar tendințele nu par să se schimbe absolut deloc nici în viitor. Dacă ai luat decizia de a lansa la rândul tău o afecere pe Internet, primul pas important pe care este necesar să îl faci este acela de a alege un nume de domeniu potrivit. În momentul în care alegem un nume de domeniu, practic nu facem alteceva decât să oferim afacerii o identitate în mediul online. Fără un astfel de nume de domeniu, o afacere online este practic inexistentă.

Este adevărat că în teorie lucrurile par foarte simple, însă din păcate alegerea unui nume de domeniu bun reprezintă un aspect pe care ar trebui să îl tratăm cu maximă responsabilitate având în vedere că o alegere nepotrivită ne poate chiar compromite un potențial succes pe termen lung. Servicii de înregistrare domenii am putea spune că regăsim astăzi pretutindeni, însă este important să avem în vedere câteva aspecte atunci când alegem un nume de domeniu.

Iată câteva lucruri care te pot ajuta să alegi un nume de domeniu cât mai bun pentru viitoarea ta afacere online.

Evită alegerea unor nume de domenii lungi sau complexe.

Avantajul major de care se pot bucura astăzi utilizatorii este diversitatea impresionantă de magazine online din mai toate domeniile. Astfel, dacă tu nu reușești să îl convingi să achiziționeze serviciile și produsele tale, cu siguranță un alt magazin va reuși. Acum probabil te vei întreba care este legătura dintre alegerea unui nume de domeniu scurt și posibilitatea ca un client să aleagă magazinul tău. Astăzi este foarte binecunoscut faptul că în general utilizatorii nu vor face eforturi mari pentru a reține o adresă web foarte complicată sau foarte lungă. Astfel, chiar și acest aspect aparent banal poate avea implicații neplăcute asupra evoluției afacerii în timp.

Alege un nume de domeniu reprezentativ.

Chiar dacă alegerea unui nume de domeniu bun nu este un lucru ușor, este important de știut faptul că oamenii apreciază foarte mult creativitatea astăzi, astfel că, pe lângă calitatea serviciilor oferite, un nume de domeniu bun te poate ajuta să devi în curând un adevărat brand. Astfel, dacă nu dorești să alegi un nume de domeniu reprezentativ pentru activitatea pe care o desfășori, asigură-te că alegi un nume de domeniu pe care utilizatorii să îl rostească și să își amintească cu plăcere.

Optează pentru un domeniu .ro în cazul în care oferi servicii doar pe teritoriul României.

Chiar dacă extensia în sine nu are o influență mare asupra modului în care evoluează o afacere, însă în general o afacere este mult mai ușor de găsit dacă se utilizează această extensie. Desigur acest lucru este valabil doar în situația în care nu se doreste o externalizare a serviciilor oferite și totul se desfășoară doar pe teritoriul țării noastre. În alte situații, o alegere potrivită sunt extensiile internaționale, cea mai comună fiind .com. Servicii de înregistrare domenii.ro, .com etc. putem alege de la Găzduire.ro, o compania reprezentativă în această nișă, companie care oferă de asemenea și servizii de web hosting, certificate SSL etc.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE