- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Îngropați în mizerie! Situație urât mirositoare la Măguri, pentru că Lugojul nu are vidanjă

Mondial [1]Situație de toată jena la nivelul unui municipiu european, precum Lugojul. Societatea Meridian 22, cea care ad­mi­nis­trează rețelele de apă și canal din urbe, are o singură vidanjă, dar și aceea este de­fectă.

La nivelul municipiului sunt peste 70 de persoane care au depus cereri la Meri­dian, pentru a solicita vidanja, însă acestea nu pot fi onorate, deoarece utilajul este vechi și nefuncțional.

“Recent au fost comandate piese pentru a fi reparată, iar angajații lucrează la remedierea si­tua­ției”, transmit reprezen­tan­ții societății.

Cei mai revoltați sunt locuitorii din satul Măguri, aparținător de Lugoj. Aceștia încearcă de luni de zile să rezolve problema toaletelor pline din curți. Situația este neplăcută, iar mirosul insuportabil.

“Avem o mare nemulțumire pentru că pur și simplu nu suntem luați în seamă de autorități. Problema cea mare este cea a WC-urilor. Sunt supra-pline. Am făcut demersuri la firma care răspunde de asemenea lucrări, la Meridian, iar la Primărie am fost în audiență. Am fost la Meridian de nu știu câte ori. Domnul director prima dată a vorbit cam urât, apoi ne-a explicat că e într-o situație delicată și nu poate să facă față cerințelor. La Primărie ne-au spus aceeași poveste. Eu pur și simplu m-am săturat de atâta delăsare, de atâta nepăsare din partea autorităților și a acelora care trebuie să-și facă datoria față de cetățeni”, a declarat Dan Rădulescu, din Măguri.

Acesta a făcut cererea pentru vidanjare în luna februarie, însă există solicitări și din luna noiembrie a anului trecut. De atunci nu s-a luat nicio măsură, iar oamenii trăiesc într-un adevărat focar de infecție, amplificat de ploile dese și căldură. Sătenii spun că au făcut cerere de vidanjare pentru aproximativ 30 de case.

Situația neplăcută de la Măguri și din alte aproape 50 de locuințe din Lugoj nu ține neapărat de Meridian 22, societate care abia își mai ”trage sufletul“, ci mai mult de indiferența reprezentanților administrației locale, față de problemele existente atât în satul respectiv, cât și în Tapia.

Amândouă aparțin de Lugoj, însă edililor locali nu le pasă că cele două comunități de-acolo au nevoie de o rețea de canalizare, la fel cum există în majoritatea satelor din partea de est a județului.

Când le-a fost solicitată demararea unei astfel de investiții, răspunsul a fost că acolo sunt dealuri și e greu de realizat o astfel de treabă. Interesant e că la Bârna dealurile sunt mult mai mari, dar primarul nu a avut astfel de probleme când a introdus rețelele de canalizare în aproape toate satele comunei.

Dealuri sunt și la Criciova, Nădrag, Dumbrava, Fârdea, Tomești, Bethausen, Mănăștiur, Ohaba Lungă etc. Toate aceste comune au rețele de canalizare, iar exemplele pot continua.