Ultima oră

Înghețată de lămâie

  • 3 lămâi, coaja răzuită și zeama
  • 2 ouă întregi
  • 1 gălbenuș
  • 75 de grame de unt
  • 200 de grame de zahăr
  • 300 de grame de iaurt gras (minimum 3,5%)
  • 300 ml. smântână pentru frișcă

Preparare:
Crema de bază pentru această înghețată este un lemon curd, doar că mai fin, care nu conține nici amidon, nici făină.

Principiul e cam același ca la sosul olandez, zeama de lămâie, ouăle și untul se gătesc la foc foarte mic până ce se îngroașă și nicio secundă mai mult!

Așadar, lămâile se răzuiesc de coaja galbenă, apoi se storc de zeamă, colectând totul într-o crăticioară. În aceeași crăticioară se adaugă zahărul, ouăle întregi și gălbenușul, precum și untul moale tăiat în bucățele.

Se pune crăticioara pe foc mic și se bate cu telul în formă de pară în permanență, insistând pe fundul crăticioarei pentru că nu e deloc de dorit să se prindă. Imediat ce sosul devine omogen și închegat, se ia deoparte de pe foc și se bate încă 2-3 minute până se răcorește.

Se lasă să se răcească complet înainte de a continua.

După ce crema de lămâie s-a răcit complet, se adaugă iaurtul, atenție, să fie un iaurt de calitate, cremos și fără zer.

Se omogenizează perfect crema de lămâie cu iaurtul. Separat, smântâna pentru frișcă se bate fără a insista prea mult, imediat ce prinde puțină consistență va fi destul.

Se adaugă crema de iaurt și lămâie peste frișca bătută și se omogenizează ușor, cu o spatulă.

Crema obținută se toarnă într-un castron cu capac și se dă la congelator pentru 2-3 ore, amestecând compoziția energic la fiecare 30 de minute, pentru a preîntâmpina formarea cristalelor de gheață sau, așa cum am procedat eu (și cum este soluția ideală), dacă aveți un aparat de înghețată înghețați crema cu ajutorul acestuia.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE