Ultima oră

Înghețată de banane dintr-un singur ingredient

Ce să NU adăugăm în această înghețată, pentru că i-am deturna sensul și calitățile: zahăr și grăsimi. Bananele sunt destul de dulci în mod natural iar prin acest procedeu putem obține o înghețată cremoasă și fină, fără să fie nevoie de smântână pentru frișcă, ouă etc.

Ingrediente:

  • 5-6 banane (1 kilogram) bine coapte, cu pete negre pe coajă

Mod de preparare:

1. Se decojesc bananele și se taie în felii rotunde, de o grosime de aproximativ 1 cm.

2. Se aranjează feliile de banană într-un singur strat într-o tavă așternută cu hârtie de copt și se dau imediat la congelator timp de 2 ore.

3. La finalul celor două ore, bucățile de banană trebuie să fie înghețate bocnă (ca lemnul). Se pun toate feliile de banane în vasul unui blender puternic sau al unui chopper (dacă e vasul mai mic, se fac în 2-3 tranșe, oricum durează foarte puțin, doar că trebuie să păstrați la congelator feliile înghețate cu care nu lucrați). Se prelucrează cu blenderul la viteză mare timp de 1-2 minute, se răzuiesc o dată pereții vasului cu o spatulă apoi se prelicrează din nou până obținem o înghețată foarte omogenă și cremoasă (1-2 minute). Gata!

4. Înghețata se poate consuma imediat sau poate fi păstrată la congelator, într-o caserolă cu capac. Poftă mare!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE