Ultima oră

Înghețată de afine

500 de grame de afine proaspete (sau congelate)
150 de grame de zahăr
zeamă de la o lămâie mică
350 de grame de smântână pentru frișcă

PREPARARE
Afinele se cântăresc într-o crăticioară. Se adaugă zahărul și zeama de lămaie și se amestecă ușor. Se pune crăticioara pe foc iute și se gătesc,  amestecând periodic, timp de aproximativ 5 minute, până când afinele lasă un sirop abundent și se înmoaie bine.

Se trece compoziția printr-o sită deasă, apăsând bine, până când pielițele afinelor rămân uscate.

Siropul abundent obținut se lasă să se răcească până la temperatura camerei apoi se dă la frigider (bine acoperit cu folie alimentară, ca să nu prindă mirosuri străine) pentru minimum 3 ore.

După ce siropul este foarte bine răcit, se amestecă bine cu smântâna pentru frișcă rece (nebătută).

Se toarnă compoziția în recipientul unui aparat pentru înghețată care în prealabil a fost înghețat timp de 12 ore la congelator și se îngheață cu aparatul timp de 15-20 de minute.

Dacă nu aveți aparat de înghețată, compoziția se toarnă într-o caserolă și se dă la congelator pentru 3 ore, timp în care se amestecă energic la fiecare 30-45 de minute ca să se spargă cristalele de gheață ce s-ar putea forma, stricând astfel textura înghețatei. Înghețata se toarnă într-o caserolă și se dă la congelator să se întărească.

Se poate păstra fără probleme până la o lună (dar mă îndoiesc că va rezista atât).

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE