Ultima oră

Infrastructura rutieră, prioritatea zero pentru Partidul Mişcarea Populară (P)

MondialOptimizarea traficului în zo­nele urbane, şosele de cen­tură pentru toate loca­li­tă­ţile din Timiş, mai multe le­gături la autostradă şi, nu în ultimul rând, construirea centrului intermodal de măr­furi. Acestea sunt câ­te­va dintre proiectele din do­me­niul infrastructurii ru­tiere, pentru care par­la­men­tarii Partidului Mișcarea Po­pulară vor lupta.

„Infrastructura, în special cea rutieră, este cartea de vizită a unui judeţ şi nu în ultimul rând un punct forte în atragerea de noi in­ves­ti­ţii. La acest capitol, Timișul stă foarte prost. În ultimii ani nu s-au construit o­biec­tive majore, ci doar s-au fă­cut cârpeli pe ici, pe colo. Atunci când voi ajunge în Senatul României, voi lupta pentru ca acest lucru să se schimbe. Noi nu vrem să fa­cem doar figuraţie în Par­lament, noi vrem să re­pre­zentăm cu adevărat, inte­re­se­le timişenilor”, spune pro­fesorul universitar Radu Șu­mălan, candidat la Senatul Ro­mâniei din partea PMP Timiș.

Judeţul Timiş dispune de cea mai mare reţea rutieră din ţară, iar drumurile sunt într-o stare deplorabilă. În plus, în localitățile mai mari, traficul este de-a drep­tul sufocant, în lipsa unor șo­sele de centură.

„Una dintre problemele de pe agenda mea de deputat, și pentru care am militat con­stant, este Centura de Sud a Timișoarei. Din pă­ca­te, m-am lovit de uși în­chi­se, de incompetența și rea-voința celor din Ministerul Transporturilor, dar asta nu m-a descurajat. Din contră, m-a făcut să lupt cu și mai multă îndârjire și nu mă voi opri până nu voi reuși. Este trist că nici până acum nu s-a identificat o sursă de fi­nanțare, dar și mai trist este că unii politicieni mani­pu­lea­ză electoratul, inducând falsa idee că ar fi bani pen­tru construirea acestei șo­se­le”, precizează Cornel Să­măr­tinean, candidat PMP la Ca­mera Deputaților.

O altă problemă care îi pre­o­cupă pe candidații Par­ti­du­lui Mişcarea Populară este cea a centrului intermodal de mărfuri din judeţul Ti­miş, despre care se vorbește de ani buni, dar pentru care nu s-a făcut niciun pas con­cret. Un astfel de obiectiv, construit în zona Ae­ro­por­tului, ar deservi companii din România, Ungaria şi Ser­bia, aflate pe o rază de peste 300 de kilometri, și ar duce la dezvoltarea Ti­mi­șu­lui.

(P) Publicat la comanda PMP Timiș. Publicat de SC Redeșteptarea Press Lugoj . Cod mandatar financiar: 11160002.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

CLOSE
CLOSE