Ultima oră

INEDIT! Un lugojean postează o fotografie pe zi timp de 365 de zile într-un proiect online

MondialUnul dintre cele mai inedite proiecte online ale anului 2015 la Lugoj este bazat pe interacţiune, imagine şi gânduri, cel puţin aşa îl descrie autorul, care şi-a propus un lucru deloc uşor de realizat, dar care până acum s-a ţinut cu succes de programul pe care şi l-a impus. Mai exact, lugojeanul Raimondo Mario Rupp, actual responsabil de secţiunea internet şi audio-vizual din cadrul Biroului de Presă al Episcopiei Greco-Catolice din Lugoj, şi-a propus să publice pe internet câte o fotografie în fiecare zi a anului 2015.

Ideea pentru un asemenea proiect i-a venit lugojeanului, pasionat de fotografie, IT şi călătorii, după ce a realizat că în ultimii ani, de când cu apariţia platformei de poze Instagram, a postat câte una sau două imagini pe zi pe contul personal. Odată cu intrarea în noul an, cum fiecare persoană îşi stabileşte măcar un ţel pentru următoarele 12 luni, Raimondo a decis să îşi documenteze cele 365 de zile prin publicarea unei imagini reprezentative a fiecărei zile.

„A fost ceva mai degrabă spontan, nu l-am gândit aşa în detaliu de la început, însă cu siguranţă or să-mi mai vină idei şi in funcţie de experienţa pe care o voi căpăta. Oricum e o invitaţie riguroasă la a fi constant, la a te gândi zilnic să faci măcar o fotografie cât de cât bună, de dorit una foarte bună”, a declarat autorul proiectului „365/2015” de pe platforma de blogging Tumblr.

Despre cei care au avut idei asemănătoare şi au vrut să pornească experimente sau proiecte fotografice, dar s-au lăsat din lipsă de aparatură, Raimondo spune că nu este neapărat important să faci fotografiile cu o cameră foto performantă. Nu de puţine ori, telefonul este cel care surprinde acel moment de neuitat, care trebuie distribuit pe internet pentru a fi văzut de o lume întreagă.proiect foto raimondo mario rupp lugoj fotografie 365 de zile pe an

„Fotografiez cu mai multe aparate, deoarece proiectul nu este unul condiţionat de un anumit tip de unealtă. Folosesc în general un Nikon D90, dar de multe ori surprind fotografia zilei cu telefonul mobil, mai exact cu un Samsung Galaxy Note4”, a mai spus lugojeanul.

100 de fotografii în 100 de zile

Provocarea lui Raimondo Mario Rupp a ajuns astăzi la cea de-a 100-a fotografie. Pe lângă interacţiunea cu cei care îl urmăresc, proiectul se bazează şi pe documentarea zilei în care a fost făcută o fotografie anume, fiecare poză fiind însoţită de un scurt text. De exemplu, autorul proiectului ne invită să-i descoperim ideea cu o primă fotografie în care îşi prezintă chiar proiectul in sine, cu textul „1/365 – Prima cafea in acest nou an. Lucrez la un proiect personal in Grand Corso Caffe (Lugoj)” şi imaginea unui laptop pe care se pot observa câteva fotografii într-un program de editare.

„Ca gânduri legat de acest proiect, văd câteva finalităţi posibile, cum ar fi o expoziţie foto personală şi publicarea unui album. Proiectul e în curs de dezvoltare şi chiar dacă acum „se vede” doar imaginea şi descrierea ei, pentru o variantă tipărită mă gândesc la mai multe detalii şi apoi la o statistică, ceva de genul „câte poze în proiect sunt alb-negru, câte sunt color, câte au fost făcute în interior, în exterior, apoi o statistică după categorii, după cuvinte cheie, detalii despre cum a fost făcută fotografia şi aşa mai departe”, a concluzionat Raimondo Mario Rupp.

Pentru cei care îl urmăresc pe fotograful lugojean pe blogul personal, disponibil la adresa raimondo-mario.com, vizitatorii vor putea citi în curând, fiind vorba despre finalul primului din cele patru semestre ale anului şi implicit ale proiectului, câteva concluzii despre primele trei luni de fotografii zilnice. Pasionaţii de fotografie pot urmări în fiecare zi evoluţia proiectului la adresa www.365picoftheday2015.tumblr.comProcessed with VSCOcam with a4 preset

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on INEDIT! Un lugojean postează o fotografie pe zi timp de 365 de zile într-un proiect online

  1. Bineee Raimiii !!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE