"> Inedit! O primărie de lângă Făget investește în piste pentru biciclete și un centru de fizioterapie | Redesteptarea

Inedit! O primărie de lângă Făget investește în piste pentru biciclete și un centru de fizioterapie

 Inedit! O primărie de lângă Făget investește în piste pentru biciclete și un centru de fizioterapie

Administraţia dumbrăveană a semnat în acest an contractul pentru finanțarea investiției care vizează realizarea de trotuare şi piste pentru biciclişti, dar și un centru de fizioterapie pentru bătrâni, proiectele fiind atrase prin Grupul de Acţiune Locală – Microregiunea ”Ţara Făgetului”.

Primul are o valoare de circa 170.000 de euro şi vizează amenajarea de piste pentru biciclişti de la prima casă aflată la intrarea în Dumbrava, dinspre Lugoj, şi până la ultima casă, aflată la ieşirea către Făget, în paralel cu Drumul Naţional 68A.

În zona parcului de către Făget va fi construit şi un podeţ. Apoi, de la gară şi până la şcoală vor fi rea­lizate trotuare.

”Investiția în trotuare și piste este cu finanțare europeană și se va realiza prin descărcare de pe drumul național pe zona de intravilan. Este la faza de achiziție și sperăm să finalizăm licitația în această iarnă, pentru a începe apoi lucrările”, ne-a spus Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava.

Dedicat vârstnicilor

Un alt proiect important este cel de reabilitare a clădirii fostei mori, pentru realizarea centrului de fizioterapie, finanțat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor se află în faza de avizare.

“Se termină procedurile de licitație în această iarnă, iar în primăvara anului viitor vor începe lucrările. Centrul de zi va avea cinci cabinete, club de 90 metri pătrați, pentru activitățile persoanelor vârstnice. Va fi un salon mare de socializare”, ne-a mai spus primarul Ioan Ihasz.

Tot în această perioadă se lucrează la canalizare, stația de epurare fiind finalizată în proporție de 95%.

Urmează să fie pusă în funcțiune, să se facă legă­turile la primul segment de traseu de 8 kilometri și ra­cordurile la gospodării.

În această perioadă este licitată și grădinița din Dumbrava, cu trei grupe, printr-un proiect pe fonduri europene.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *