Ultima oră

Independenții care fac cât un partid politic! Ce vor, cu cine sunt, ce fac?

MondialConsiliul Local Lugoj are pentru prima oară în istoria sa trei independenți, care au reușit împreună să ocupe la fel de multe fotolii ca puternicul PNL. Un semnal adresat clasei politice, prezența celor trei, Mihai Anghel, Liviu Brândușoni și Marius Martinescu va oferi cu siguranță cel puțin o pată de culoare politicii de pe Timiș.

Liviu Brândușoni, jur­na­lis­tul transformat în politician, a fost una dintre surprizele a­legerilor locale, reușind să ac­ceadă în legislativul lu­go­jean fără promisiuni sau o campanie consistentă. Me­sa­jul acestuia a fost legat de transparență, ceea ce își do­rește și de la Consiliul Local din care face parte.

Liviu Brandusoni

Liviu Brîndușoni

”Consider că, mai întâi tre­buie să afli de la cetăţean ce își doreşte, să îl asculţi, și apoi să vii cu propuneri. Voi milita pentru respectarea legilor și pentru transpa­ren­ța mult promisă, dar ig­no­ra­tă total de către ad­mi­nis­tra­ţia locală și voi supune dez­ba­terii publice proiectele de hotărâri înaintea adoptării lor de către Consiliul Local. Voi dezbate problemele îm­preună cu cetăţenii, inclusiv pe internet și chiar dacă nu putem schimba proiectele, căci tot ei vor fi cei mulţi care votează, măcar lugo­je­nii își vor putea spune pă­re­rea și vor cunoaşte ade­vă­rul. Nu voi vota niciodată alt­fel decât îmi spune con­ştiinţa sau în defavoarea ce­tă­ţenilor. Îmi voi face da­to­ria față de aceştia și îi voi sprijini, atât cât îmi permite legea, în rezolvarea pro­ble­me­lor și solicitărilor pe care le au. Voi rămâne indepen­dent, pentru că principiile sunt mai valoroase ca in­te­re­sele, iar buna credinţa și o­nestitatea nu pot fi ne­go­cia­te. Îmi doresc o ad­mi­nis­traţie corectă și decentă, fiindcă suntem acolo pentru lugojeni și pentru a face ceva pentru oraşul nostru. Cred cu tărie că o co­mu­ni­ta­te se dezvoltă când ai con­ti­nuitate în idei, nu în lucruri prost făcute, inutile și scum­pe”, a punctat Brândușoni.

Mihai Anghel a preferat ca­lea independenței după ce timp de mai mulți ani a fost una dintre piesele de bază ale Tineretului Social De­mo­crat, participant activ în ca­mpaniile electorale.

Mo­tiv pentru care, dintre cei trei independenți, era cotat cu cea mai mare șansă în pri­vința unui fotoliu de con­silier local.

Poziție din care are idei multe:

Mihai Anghel

Mihai Anghel

”Din postura de consilier local rămâne cum am stabilit și am pro­mis, voi încerca să fiu vocea comunității, să fac lucruri constructive, să acuz mai puțin și să mă implic mai mult într-un mod direct și activ. Voi face munca de jos pentru că îmi place, sunt capabil, pentru că sunt tânăr și vreau să arăt, împreună cu alți tineri politicieni și nu nu­mai, că se poate și cu im­plicare directă. Ca proiecte importante vizavi de sport: 1. Redenumirea Stadionului Municipal în Stadionul „Vic­­tor Maier Senior”;  2. Spri­­jinirea financiar și nu nu­­mai a secției de box pe care am înființat-o (din pă­ca­te abia de anul viitor, când se va vota noul buget al clubului sau dacă voi reuși, chiar la rectificarea din acest an); 3. Doresc con­struirea unei baze spor­tive cu teren de fotbal pen­tru asociațiile sportive de amatori și pentru antre­na­men­tele echipei de fotbal a o­rașului în perioada de iar­nă; 4. Sprijinirea C.S.M. Lu­­goj, mai ales în ceea ce pri­vește bugetul care este mic, acest club poate obține mai multe performanțe; 5. Cel mai ambițios proiect este o academie de fotbal pen­tru juniori, unde sper să am în continuare sprijinul pă­rinților cu care am în­ce­put să demarăm proiectul; 6.Sprijinirea unor ramuri de sport care nu au be­ne­fi­ciat deloc de ajutorul au­to­ri­tă­ților, în special al mul­ti­plu­lui campion național Ioan Ladany. Se va vedea că am adus aminte de secția de box separat și asta pentru că este cea mai neîndreptățită secție. Aștept ca și colegii din consiliu să mă susțină sau chiar să <<fure>> din ideile mele, pentru că important este să se rezolve ceva, nu contează cine propune. Da­că se vor băga bete în roa­tă, lugojenii vor fi informați de fiecare dată. Ca și pro­iecte vizavi de oraș voi în­cerca să adopt unele din a­gen­da celui mai bun can­di­dat la funcția de pri­mar care a avut-o această cam­panie la Lugoj, în per­soa­na lui Claudiu Buciu și oricare ar fi intențiile dâns­ului pentru viitor vreau să știe că are sus­ținerea mea. În mo­men­tul de față e de­vre­me să mă pronunț vizavi de intenția mea de a intra într-un partid po­litic, un lucru știu, sigur nu voi mai re­veni în PSD nici dacă tre­buie să mă re­trag definitiv din politică.”

Ma­rius Martinescu, proas­­­păt consilier local, fost primar PDL al Lugojului în trei mandate, a intrat în noul Consiliu Local candidând ca in­dependent.

A prins fo­to­liul la ”mustață”, în urma re­distribuirii voturilor.

Marius Martinescu

Marius Martinescu

”Campania electorală a fost foarte apropiată de pre­vi­ziunea mea: o campanie pla­tonică. De fapt, dum­nea­voastră ați și consemnat asta. N-am remarcat nimic deo­­sebit decât celebra inau­gu­­rare sau sfințire a ba­zi­nu­lui acoperit, care a disperat pe multă lume. În rest, lu­cru­rile au fost destul de a­noste. Le sunt recu­nos­că­tor și le mulțumesc celor care mi-au acordat în­cre­de­rea la vot, asta arată că nu s-a aș­ternut uitarea peste man­da­tele mele ca primar. Prio­ri­ta­tea mea nr. 1 va fi cea cu con­struirea de lo­cu­in­țe, o voi susține încă din pri­ma ședință funcțională a noului consiliu. În ce mă pri­vește, este exclusă afi­lie­rea la un partid. Eu am can­di­dat in­de­pendent, cu nu­me­le meu, și nu sub sigla u­nui partid. Dacă mă în­tre­bați de PMP, vă răspund că există Mar­ti­nes­cu și PMP, pentru că ni­meni de la PMP nu a purtat porecla mea, Bă­sescu de pe Ti­miș”, ne-a de­clarat Ma­rius Martinescu.
Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE