- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Începe semestrul II, 6.500 de elevi lugojeni se întorc luni la cursuri

Mondial [1]

eleviLuni, 16 ianuarie, începe semestrul al doilea care se întinde pe o perioadă de cinci luni de zile.

eleviLuni, 16 ianuarie, începe semestrul al doilea care se întinde pe o perioadă de cinci luni. În această perioadă copiii vor mai avea o vacanţă, cea de primăvară, de 14 zile, urmată de „săptămâna altfel”. Spre sfârşitul anului şcolar, elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine o serie de evaluări, inclusiv pe cele naţionale, iar elevii de liceu, bacalaureatul.

„Pentru prima dată în sitemul de învăţământ din România, în săptămâna 2-6 aprilie vor fi desfăşurate doar activităţi extracurriculare şi extraşcolare, având un orar specific. Ea a fost denumită de Ministerul Educaţiei „, a declarat Mariea Ştefan, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Semestrul al II-lea se încheie pe 23 iunie. Vacanţa de primavară va începe sâmbătă, 7 aprilie 2012 şi se va încheia duminică, 22 aprilie 2012. De asemenea, elevii vor avea liber şi în zilele prevăzute de lege, respectiv marţi, 1 Mai, de Ziua Muncii şi luni, 4 Iunie, a doua zi de Rusalii. Vacanţa de vară ţine din 23 iunie 2012 până duminică, 9 septembrie 2012.

În municipiul Lugoj, se întorc la şcoală 6.530 de elevi. 4.130 dintre aceştia sunt la liceu, iar 2.400 la şcolile generale ale municipiului.