- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Începe CE de Handbal! Româncele joacă la Vârşeţ, oraş înfrâţit cu Lugojul, la 10 km de graniţă

Mondial [1]

handbalSerbia se pregăteşte să organizeze turneul final al Campionatului European de Handbal Feminin, în perioada 4-16 decembrie.

handbal

Serbia se pregăteşte să organizeze turneul final al Campionatului European de Handbal Feminin, în perioada 4-16 decembrie.

România va fi prezentă la competiţia supremă de pe continent şi este una dintre favoritele la medalii. Fetele noastre vor evolua în grupa D, întâlnind Rusia în data de 4 decembrie, Islanda în 5 decembrie şi Muntenegru în 7 decembrie.

Pentru aceste meciuri ele se vor afla foarte aproape de graniţa cu România, la doar 10 kilometri, deoarece meciurile se dispută în frumoasa sală de sport de la Vârşeţ, oraş înfrăţit cu Lugojul.

Astfel, ele se pot baza şi pe sprijinul unui mare număr de suporteri, atât din ţară, cât şi din oraşul gazdă, unde trăieşte cea mai importantă comunitate de români din Serbia.
De la Lugoj până la Vârşeţ sunt 120 de kilometri de parcurs, dacă mergem prin Buziaş – Sacoşu Turcesc – Jebel către Stamora Moraviţa, mare parte pe un drum judeţean reabilitat integral în vara acestui an. Din Lugoj prin Timişoara – Jebel, distanţa este mai mare cu 20 de kilometri.

În ţara vecină, în baza unui acord între state se poate intra doar pe bază de buletin. Dacă distanţa e scurtă, iar trecerea graniţei este uşoară, şi biletele sunt pentru buzunarele fiecătuia variind între 6 şi 52 de euro.

Ele pot fi achiziţionate de pe site-ul oficial, www.tickets.rs sau de pe site-ul Federaţiei Sârbe de Handbal, www.rss.org.rs.
Gazdele turneului au anunţat că pentru prima fază a turneului european, adică meciurile de la Vârşeţ, au fost deja vândute 600 de bilete în România.

Dacă iese din grupe, naţionala noastră merge în faza a doua programată la Novi Sad. Celelalte două oraşe gazdă ale turneului final sunt Niş şi Belgrad.
Sala de sport, aflată în incinta centrului „Millenium”, unde se derulează competiţia, are o capacitate de 6.000 de locuri şi poate concura cu orice clădire de acest fel, chiar şi din Statele Unite ale Americii.