Ultima oră

Încep înscrierile în clasa zero şi clasa I. În prima etapă îţi poţi alege orice şcoală din oraş

eleviDacă anul trecut au existat patru etape de înscriere atât în clasa pregătitoare, cât şi în clasa I, anul acesta înscrierile se vor face în doar două părţi: prima – părinţii pot opta atât pentru şcolile de circumscripţie, cât şi pentru celelalte şcoli, a doua etapă – copiii pot fi înscrişi doar unde sunt locuri libere.

Mondial

elevi

Dacă anul trecut au existat patru etape de înscriere atât în clasa pregătitoare, cât şi în clasa I, anul acesta înscrierile se vor face în doar două părţi: prima – părinţii pot opta atât pentru şcolile de circumscripţie, cât şi pentru celelalte şcoli, a doua etapă – copiii pot fi înscrişi doar unde sunt locuri libere.

Se pot înscrie în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013 inclusiv sau la solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Intră direct în clasa I

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare sau, la solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Înscrierile încep pe 2 aprilie şi vor avea loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Prima etapă de înscrieri se va desfăşura în perioada 2-22 aprilie – de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 şi sâmbătă, între orele 08.00-13.00.

Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 8-17 mai şi la aceasta participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Pentru cei care se înscriu la şcolile din afara circumscripţiei, se aplică întâi criteriile generale (grad de handicap, orfan, existenţa unui frate înmatriculat la acea şcoală), apoi criteriile specifice stabilite de şcoală.

Acte necesare înscrierii:

Pentru înscrierea copilului în clasa pregătitoare sau clasa I aveţi nevoie de: cerere-tip de înscriere, copii după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, certificatul de naştere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I şi alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice.

Lugoj: 295 de locuri în clasa pregătitoare şi 212 în clasa I sunt disponibile

În anul şcolar 2013-2014 Şcoala Gimnazială Nr. 6 „Anişoara Odeanu” face înscrieri pentru patru clase pregătitoare (25 de locuri fiecare) şi două clase I (25 de locuri fiecare).

Şcoala Nr. 2 va avea două clase pregătitoare (25 de locuri fiecare) şi o clasa I (12 locuri disponibile).

Şcoala Nr. 3 pune la dispoziţia lugojenilor o clasă pregătitoare cu 25 de locuri şi două clase I (25 de locuri fiecare).

În ceea ce priveşte Şcoala Nr. 4, aici se doreşte înfiinţarea a două clase pregătitoare şi două clase I, cu 25 de locuri fiecare.

De asemenea, şi la Şcoala „Eftimie Murgu” se doresc două clase pregătitoare şi o clasă I, cu 25 de locuri fiecare, iar la Şcoala de Arte Frumoase „Filaret Barbu” se vor face înscrieri pentru o clasă pregătitoare (20 de locuri) şi o clasă I (25 de locuri).

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE