- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Încă un ziar a apărut la Lugoj. Elevii Şcolii Nr. 4 şi-au creat propria publicaţie în „Săptămâna altfel”

Mondial [1]

ZiarElevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 au continuat şirul activităţilor extracurriculare în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Ziar

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 au continuat şirul activităţilor extracurriculare în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În colaborare cu Junior Achievement Romania, clasele a III-a şi a IV-a, conduse de doamnele profesoare Stela Kovacs, Aurelia Korber, Ramona Subţire şi Judit Schropp, au realizat un ziar al şcolii. Acesta conţine ştiri locale, ştirea zilei, rubrică de timp liber, sport şi vreme.

„Elevii s-au transformat foarte realist în rolurile de editori, fofografi, reporteri, realizând rubrici interesante şi frumos ilustrate. Au pus accent pe veridicitatea informaţiei, atractivitatea relatării şi, nu în ultimul rând, pe corectitudinea gramaticală a reportajelor realizate”, a declarat prof. Ramona Subţire.

Întâlnire cu un întreprinzător particular

Tot la Şcoala Gimnazială Nr. 4, elevii din clasa a III-a B s-au întâlnit cu un întreprinzător particular.

„Robert Şimon desfăşoară o activitate de transport de mărfuri, folosind camioane de tonaj mare. Acesta le-a explicat elevilor că banii, principalul scop al unei afaceri, se fac din vânzarea produselor dar şi din vânzarea serviciilor.

Între patron şi angajaţi apare o relaţie duală, bazată în primul rând pe încredere: a patronului în angajatul său, că îi va presta o muncă de calitate precum şi a angajatului în patron, că va fi retribuit conform muncii depuse.

Elevii au înţeles că în preţul unui produs achiziţionat, se regăseşte preţul său de producţie, cheltuieli de transport, de desfacere a mărfurilor dar şi reclama”, a spus Sebastian Gheorghiţă, directorul Şcolii Nr. 4.

{gallery}scoala_4_05042013{/gallery}