"> INAUGURARE – Două firme din Lugoj au reuşit să obţină finanţare UE de 370 de mii de euro – Redesteptarea

INAUGURARE – Două firme din Lugoj au reuşit să obţină finanţare UE de 370 de mii de euro

proiecte europene 08Marţi, 5 iunie, au fost inaugurate două proiecte ale unor firme din municipiul Lugoj care au primit finanţare de la Uniunea Europeană. Este vorba despre Stentor D.S.D. şi Cotnăreanu Construcţii.

proiecte europene 02Marţi, 5 iunie, au fost inaugurate două proiecte ale unor firme din municipiul Lugoj care au primit finanţare de la Uniunea Europeană. Este vorba despre Stentor D.S.D. şi Cotnăreanu Construcţii.

Valoarea totală a proiectului implementat de firma S.C. Stentor D.S.D. S.R.L., este de 1.500.000 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 832.920 lei.

Până în prezent, societatea a realizat: construirea şi montajul a două hale de producţie tâmplărie de tip termopan precum şi realizarea instalaţiei sanitare şi a reţelei de apă/canal şi realizarea instalaţiei electrice aferente celor două hale; achiziţionarea a două centrale termice aferente celor două hale de producţie tâmplărie de tip termopan; achiziţionarea a douăsprezece ventilo-convectoare care vor asigura climatizarea celor două hale de producţie tâmplărie şi nu în ultimul rând, achiziţionarea de echipamente şi utilaje tehnologice: un ferăstrău radial pentru debitare profile PVC, un roler conveier pentru măsurare, un pantograf cu două motoare, o maşină de sudat profile PVC cu braţe suport profile, un dispozitiv universal de curăţat cordonul de sudură, o maşină de frezat montanţi, o maşină de spălat sticlă şi o maşină de etanşare.

De asemenea, au fost achiziţionate echipamente şi programe IT. Ceea ce este cel mai important, cu ajutorul acestei firme au fost create trei noi locuri de muncă.

Firma S.C. Cotnăreanu Construcţii S.R.L. are o valoare totală a proiectului implementat de 934.743 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 746.725 lei.

Până în prezent firma a realizat un atelier de confecţionare etrieri metalici pentru armături fier beton şi a achiziţionat echipamente şi utilaje tehnologice, dar şi mobilierul specific sau echipamente IT. Au fost create şi patru noi locuri de muncă.

proiecte europene 01

proiecte europene 02

proiecte europene 03

proiecte europene 04

proiecte europene 09

proiecte europene 10

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: