- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Iluminatul de sărbători a costat bugetul local 40.000 de euro

Pentru municipalitatea lugojeană, 2018 este ultimul an de contract cu firma ”Elba”.

”Nu am gândit chiar bine de la început, pentru că suma alocată a fost destul de mică pentru un oraș de 50.000 de locuitori ca Lugojul. Suma echivalentă totală este de 40.000 de euro pe an. Ea presupune montarea, demontarea și repararea instalațiilor vechi, achiziționarea și aducerea unora noi și închirierea, în ultimii doi ani, a cortului de lumini, care a devenit o ”modă” care a prins în întreaga țară. Astfel de cupole se închiriază pe oră, așa s-a aprobat și la Lugoj, în ședința de consiliu local. Pot spune doar că firma a lăsat la jumătate de preț, dar și așa această închiriere reprezintă o treime din cei 40.000 de euro. Dar, e drept, este cel mai frumos lucru”, ne-a declarat Francisc Boldea, edilul șef al Lugojului.

Anul acesta, o macara specială a montat stâlpul cortului de lumină în Piața J.C. Drăgan. Cupola din acest an este susținută de un stâlp de 22 de metri, mult mai înalt decât cel de anul trecut, de 16 metri.

Înălțarea și coborârea pilonului central, precum și stabilirea unghiurilor de susținere necesită măsuri speciale de securitate.

Anul acesta, s-au achi­ziționat ornamente noi pentru pavoazarea orașului, de sărbători. 30% dintre ornamentele care se văd în oraș sunt noi.

Amplasarea a fost deja efectuată în zonele Mocioni, Koloman Wallisch, 20 Decembrie 1989 și Piața Drăgan.