"> Ţiganii au furat burlanele de cupru de pe o biserică din Lugoj. Vezi cât va costa înlocuirea lor! – Redesteptarea

Ţiganii au furat burlanele de cupru de pe o biserică din Lugoj. Vezi cât va costa înlocuirea lor!

 DSC 0218Hoţii nu mai au limită. După ce au valorificat tot metalul pe care l-au avut la îndemână prin oraş, au trecut la „cele sfinte” şi au lăsat Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului” fără burlane. Acum, odată cu unele lucrări de reparaţii.

DSC 0218Hoţii nu mai au limită. După ce au valorificat tot metalul pe care l-au avut la îndemână prin oraş, au trecut la „cele sfinte” şi au lăsat Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului” fără burlane. Acum, odată cu unele lucrări de reparaţii care se execută la lăcaşul de cult, parohia trebuie să investească şi în burlane noi.

„Când am înălţat Biserica, ne-am gândit să folosim burlane din cupru, dar nu am crezut că se va ajunge la aşa ceva. Ţiganii au fost aici în două rânduri şi le-au tras pur şi simplu de pe perete, până unde au putut ajunge. Am făcut plângere la poliţie, o dată în toamna trecută şi încă o dată acum, mai curând, însă nu am primit niciun răspuns că i-ar fi prins”, ne-a mărturisit preotul paroh Mihai Sidei.

Acesta spune că într-una din dăţile când hoţii trăgeau de burlane, au fost auziţi de angajata staţiei de gaz din apropiere care a sunat la poliţie. „A venit într-adevăr o maşină de poliţie, însă nu au reuşit nici atunci să-i prindă, chiar dacă ţiganii erau pe bicicletă. Nici până azi nu am primit un răspuns în legătură cu plângerile făcute”, mai spune preotul.

Burlanele vor fi înlocuite de jur împrejurul bisericii cu unele noi din tablă. „Până acum, am completat cu nişte burlane din plastic acolo unde lipseau. Acum o să le schimbăm în totalitate, inclusiv coturile de 90 de grade cu unele de 65 de grade, deoarece cele vechi se tot înfundau. Se va monta şi o fustiţă de tablă roată în jurul bisericii, pntru ca apa să nu se prelingă pe pereţii exteriori. Întreaga lucrare ne va costa 15 mii de lei”, a încheiat preotul Mihai Sidei.

DSC 0219

DSC 0214

DSC 0213

DSC 0211

DSC 0207

 

 

 

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: