Ultima oră

IA românească pe bicicletă! Lugojenii se alătură românilor de pretutindeni în sărbătorirea Zilei Internaţionale a Iei care este celebrată miercuri, 24 Iunie

MondialIa este simbolul originii noastre, frumos decorată cu motive tradiţionale care, de-a lungul timpului a devenit sursă de inspiraţie pentru numeroşi artişti şi creatori de modă.

Pentru a treia oară consecutiv, pe 24 iunie 2015, Sânzienele vor îmbrăca oraşul nostru în IE. 

Vom purta ii, cămăşi sau costume tradiţionale, pentru a ne spune povestea, pentru a fi împreună, pentru a promova imaginea frumoasă, dar de multe ori necunoscută a României, pentru a celebra sărbătoarea Sânzienelor. 

De data asta, celebrăm IA…pe bicicletă! 

Echipa Lugojul Pedalează are plăcerea de a vă invita miercuri, 24 iunie 2015, să luaţi parte la IA românească pe bicicletă! 

Celebrăm Ziua Internațională a Iei! Grija față de valorile autentice va fi mesajul pe care organizatorii îşi doresc să îl transmită tuturor lugojenilor, dar nu numai!

Prin intermediul acestui eveniment,  îşi propun să readucă în discuție frumusețea portului românesc. 

Desfăşurător

 “Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 19:00, pe platoul Casei de Cultură. Ca de obicei, vom distribui numere personalizate şi baloane tematice. De la ora 19:15 vom parcurge împreună următorul traseu: Casa de Cultură a Sindicatelor – Primărie – Unic- OMV – Str. 1 Decembrie – Universitatea Europeană Drăgan. Vom poposi în amfiteatrul exterior alUniversităţii, unde vor avea loc, începând cu ora 19:30 workshop-uri de broderie, atelier de confecţionare a coroniţelor din Sânziene, expoziții cu vânzare şi nu numai, de ii, brăţări handmade şi alte produse de gen, dar şi portrete şi picturi la comandă executate de  Ciufy. Florăria Elena o să fie prezentă cu o serie de coroniţe speciale, ce vor putea fi comandate fie online, fie achiziţionate la faţa locului“, declară Alina Lelescu, organizator al evenimentului. 

Spectacol folcloric şi invitaţi surpriză! 

Începând cu ora 19:30 va începe un adevărat spectacol folcloric susţinut de soliştii vocali Alexia Sîrbu, Roxana Gaşpar, Adorian Drăgoi şi Cristina Coneru, de talentaţii soliştii instrumentali Gheorghe Trandafir şi Florin Zlătariu din Ohaba-Forgaci, dar şi de tânărul saxofonist Ionuţ Gheţa, din Sinersig. 

Pe scenă vor urca şi multpremiatul ansamblu Boldureanca, ansamblul comunei Boldur aflat sub bagheta instructorului prof. Fratuţescu Dănuţ, dar şi un ansamblu de tineri amatori ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Alexandru Roşca” îndrumaţi de Viorica Lazăr, directoarea centrului, dar şi de profesorii acestei şcoli.

Bunicii de la Complexul Sfântul Nicolae vor susţine un scurt program tematic

Surpriza evenimentului vine din partea sălii FitLugoj. Adriana şi Marcel Drăgan vor susţine câte un program inedit, îmbinând tradiţia cu sportul şi cu artele marţiale. 

Premii atrăgătoare!

Pregătim o sumedenie de premii, pentru participanții la eveniment, după cum urmează: Posesoarea celei mai frumoase ii va fi premiată cu un coș de bicicletă marcaFabulous Baskets, pentru posesoarea celei mai vechi ii, Go Media oferă un pachet surpriză, înmânat de Graţian Orăşanu, iar  pentru cea mai frumoasă apariție feminină, respectiv masculină, FitLugoj va oferi un abonament la cea mai modernă sală din Lugoj, premiu înmânat de Andrada Neacşu.

IA românească pe Bicicletă este un eveniment organizat de Lugojul Pedalează cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.  

Parteneri sportivi: FitLugoj  Parteneri media: Redeşteptarea Parteneri logistici: Muzeul Lugoj, Primăria Municipiului Lugoj, Universitatea Europeană Drăgan.

Colaboratori: Clubul de Turism Concordia Lugoj, GoMedia, Almariones. 

Organizatorii ne invită pe toţi, de la mic la mare, să purtăm o ie ca semn al apartenenţei noastre culturale. 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE