- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Hai la film! Sfidează limitele…

Mondial [1]Doisprezece oameni au păşit pe Lună.  Numai unul a parcurs, sau va fi parcurs vreodată, imensul vid dintre cele două Turnuri gemene.

Philippe Petit a devenit celebru în lume ca artist al mersului pe sârmă la înălţimi ameţitoare. Cea mai faimoasă aventură a francezului a fost cea din 1974, când şi-a propus să parcurgă pe sârmă distanţa dintre turnurile gemene din complexul World Trade Center din New York.

Inspirat din evenimente reale, filmul ne spune povestea lui Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), acrobatul francez care acum mai bine de 40 de ani a parcurs pe sârmă, spre uimirea lumii întregi, distanţa dintre cele două turnuri World Trade Center din New York.

Ajutat de mentorul său, Papa Rudy (Ben Kingsley), tânărul Philippe va înfrunta toate obstacolele în dorinţa sa de a reuşi imposibilul, iar asta cu atât mai mult cu cât spectaculoasa traversare a vidului dintre cele două turnuri a fost realizată fără ca acesta să fie asigurat în vreun fel, el bazându-se doar pe capacitatea sa de a-şi menţine echilibrul la ameţitoarea înălţime de 420 de metri.

Filmul poate fi perceput şi ca un omagiu adus de Robert Zemeckis fostelor turnuri ”gemene” din New York, ce au fost distruse în tragedia din 11 septembrie 2001.

Povestea din spatele acestui film este expusă şi-n documentarul Man on Wire lansat în 2008.