Ultima oră

Guvernul a aprobat introducerea tichetelor de masă electronice

Bonurile de masă clasice, tipărite pe hârtie, vor putea fi folosite, în continuare, în paralel cu cele electronice. Anagajatorii vor stabili împreună cu salariații dacă aceștia din urmă primesc tichete de masă, în format clasic, printate pe hârtie sau în format electronic. Orice angajat poate refuza tichetele pe suport electronic, chiar dacă firma unde lucrează îi propune această alernativă.

Noile tichete sunt asemănătoare cardurilor bancare și vor fi alimentate lunar cu sumele corespunzătoare bonurilor de masă. Sunt diferite totuși de cardul de salariu, deoarece nu au un cont asociat și nici funcția de retragere de numerar. Ceea ce înseamnă că nimeni nu va putea retrage bani de pe acest card, iar sumele vor putea fi folosite exclusiv pentru a cumpăra alimente.

Numărul tichetelor acordate lunar nu trebuie să depășească numărul zilelor lucrate. Dacă o persoană muncește mai mult de 8 ore pe zi, numărul bonurilor de masă se va calcula adunând orele lucrate și împărțind această sumă la 8. În prezent, valoarea unui tichet de masă depășește ușor 9 lei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*