- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Gratuit! Campanie de sterilizare pentru câini și pisici

Mondial [1]

Asociația Free Amely 2007 din Lugoj va organiza o nouă campanie de sterilizare gratuită, adresată câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân.

Acțiunea este sponsorizată de două organizații de protecția animalelor din Germania, respectiv Vierbeiner In Not e.V. și Strassenhunde Rumänien In Not e.V. și se va desfășura în zilele de 24, 25 și 26 mai, în intervalul orar 10-18.

În cadrul campaniei, operațiile vor fi efectuate de o echipă de medici veterinari și studenți din Timișoara, coordonată de dr. vet. Maria Magyar, la Adăpostul de câini al Asociației Free Amely 2007, situat între satele Tapia şi Măguri.

”Nu avem un număr limitat, așteptăm cât mai mulți iubitori de animale să se implice în campanie, să fie responsabili. Sterilizarea este foarte benefică pentru sănătatea animalelor, pe lângă faptul că nu se mai înmulțesc și nu se mai formează haite care să deranjeze oamenii. Un câine necastrat poate face mai multe tipuri de cancer și ne întrebăm atunci de ce animalul nostru trăiește mai puțin. Prin sterilizare se reduce acest risc”, explică Elena Balaj, administratorul Free Amely 2007.

Pentru o bună organizare a campaniei de sterilizare, programările se fac din timp, la numărul de telefon 0731/973866.