Ultima oră

Gâlceavă și protest la ședință! Consilierii locali ai opoziției au părăsit sala în semn de susținere pentru spital

MondialConsilierii locali lugojeni de la partidele din opoziție PNL, PMP și singurul independent au părăsit plenul ședinței extraordinare de marți, 17 septembrie, nemulțumiți că la singurul punct de pe ordinea de zi, privind o rectificare de buget de 1.731.000 de lei, nu a fost inclusă și o modificare în bugetul spitalului cu suma de aproape 625.000 cerută prin adresă către Primăria și Consiliul Local Lugoj, de către conducerea Spitalului Municipal „dr. Teodor Andrei”.

Înaintea începerii votării rectificării, propuse de primarul Francisc Boldea, au avut loc discuții aprinse între șeful executivului lugojean, pe de-o parte, și managerul spitalului, dr. Erwin Floroni, prezent în sală, și consilierul local Bogdan Blidariu de la PNL, pe de altă parte.  

După ce le-a fost respinsă propunerea de a vota la actuala ședință prin amendament banii pentru spital, Mihai Agache, Mihai Anghel, Bogdan Blidariu, Mariana Epure, de la PNL, Cristian Cornean, Fedor Mașniță, de la PMP, și Liviu Brîndușoni, independent, au evacuat sala.

Primarul a “promis pe cuvânt”, totuși, în fața directorului de la spital și a consilierilor că problema banilor se va rezolva în ședința ordinară din 26 septembrie.

Francisc Boldea și-a început expunerea prin a acuza spitalul că nu a făcut solicitarea de rectificare pe adresa Primăriei, ci doar către Consiliul Local Lugoj.

Acesta a imputat managerului că nu vine să discute față-n față problemele de la spital.

Afirmațiile au fost respinse de către chirurgul Erwin Floroni, care a arătat o adresă trimisă către Primărie și către Consiliul Local Lugoj cu data de 11 septembrie, explicând și cum a cheltuit banii.

Surprinzător a fost faptul că adresa de rectificare către Consiliul Local “nu a ajuns la consilieri”, după cum a arătat Bogdan Blidariu: “domnule secretar de ce n-am primit totuși adresa?”.

“Vă repartizează secretarul municipiului, dar dacă eu nu scriu pe ea, nu are cum să o dea… Nu există nici o adresă către Primărie, este doar o adresă trimisă în atenția Consiliului Local Lugoj. De patru luni de zile nu m-am întâlnit cu conducerea spitalului, am avut o întâlnire doar cu directorul medical și cu directorul economic pentru oxigen… Am stabilit că în fiecare joi dimineața ne întâlnim cu conducerea spitalului pentru a discuta problemele. Am discutat cu toți cei care vor să facă ceva și cu consilierii și ne vom întâlni cu ordonatorul terțiar de credite, care este domnul Floroni și vom propune în ședința ordinară din 26 septembrie o rectificare și vom rezolva problema. Solicit joi, la ora 8, o întâlnire cu conducerea spitalului pentru motivarea modificării listei de investiții propusă pe anul acesta. Ați cerut banii pentru o acreditare și nu se poate la investiții. Anul acesta din 34 de miliarde s-au cheltuit doar 2 miliarde”, a spus Boldea.

Replica lui Erwin Floroni  nu s-a lăsat așteptată.

“Nu este așa. Am o adresă cu număr de înregistrare către Primărie și către Consiliul Local, din 11 septembrie. Către Primăria Municipiului Lugoj, are numărul 73126, din 11.09. 2019… De ce denaturați adevărul? Nu am cerut pentru acreditare. Am cerut pentru amenajarea sălii unde va fi computerul tomograf, pentru laboratorul spitalului, pentru urinar, pentru încălzire și pentru iluminat…  Întrebați-mă pe mine de ce nu am cheltuit banii, că-s aicea, nu-s o marionetă, sunt aici, sunt prezent. Întrebați-mă și vă răspund. Știți că vă dau răspuns, d-aia nu mă întrebați. Știți că răspunsurile sunt pertinente și sunt reale… Am promisunea dumneavoastră în fața consiliului că veți băga rectificarea în ședință?”, a încheiat  managerul spitalului.

Ședința a continuat după ce au plecat consilierii opoziției și directorul spitalului cu votarea rectificării de buget propuse de primar.

Consilierul local Mariana Epure, președintele de ședință, a fost înlocuit de Cristian Galescu, următorul în ordine alfabetică. Proiectul de pe ordinea de zi a fost votat, în unanimitate, în viteză, de către cei 11 consilieri de la PSD și ALDE rămași în sală.    

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Gâlceavă și protest la ședință! Consilierii locali ai opoziției au părăsit sala în semn de susținere pentru spital

  1. Mentalitatea lui Dragnea este reflectata astazi in conducerea Primariei Lugoj.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE