Ultima oră

Gala Premiilor Lugojene, la un nou început de drum

MondialLa Lugoj se va relua o frumoasă tradiţie, care cinsteşte elitele oraşului.

Primăria Municipiului Lugoj și Fundația Europeană Drăgan, în parteneriat cu săptămânalul ”Redeșteptarea”, vor organiza în data de 8 decembrie, de la ora 18, cea de-a VII-a ediție a Galei Premiilor Lugojene, un eveniment de amploare ce se va desfășura la Teatrul Munici­pal Traian Grozăvescu. În diferite variante de organizare, până în prezent s-au desfăşurat şase ediţii ale Galei Premiilor Lugojene, ultima dintre ele în anul 2013.

”Începând din acest an, Fundația Europeană Drăgan și Primăria Lugoj s-au pus din nou de acord și au considerat că acest eveniment merită continuat și merită readus pe tapet. Va fi un spectacol elegant, în primul rând pentru că Gala Premiilor Lugojene i-a obiș­nuit pe cei din această zonă să fie un eveniment elegant. Anul acesta, ținând cont de faptul că se va acorda și titlul de Ce­tă­țean de Onoare, vor veni o serie de invitați importanți și aici mă refer mai ales la partea de spectacol, acolo unde Aura Twarowska, cea care va primi marele premiu nu o să fie singură, ci va fi însoțită de câți­va colegi de la Opera din Viena, la care se adaugă soliști de la Opera Română din Bu­cu­rești. Așadar, va fi un spectacol de amploare, un spec­tacol cum credem noi că în ultima perioadă nu a mai fost în municipiu la un astfel de eveniment”, a declarat televiziunii locale Ion Moldovan, redac­tor şef la ”Re­deş­tep­tarea”.

La ediţia 2017 a Galei, vor fi acordate şapte premii de e­x­ce­lenţă, plus Marele Premiu J.C. Drăgan. Sunt hotărâte deja şi persoanele şi instituţiile care vor fi premiate.

La categoria educație, vor fi premiaţi elevul Sergiu Novac de la Colegiul Naţional ”Coriolan Bre­di­cea­nu”, primul pe ţară la O­lim­piada de matematică şi mem­bru al lotului olimpic de matematică al României, omul de afaceri Steven Ausnit pentru implicarea în învă­ţă­mân­tul lugojean, la categoria eco­nomie – Centrul logistic Lidl, o investiţie majoră, de 20 de mi­li­oane de euro, care a pus Lugojul pe harta de retail a Europei.

La categoria sport, vor fi premiate Roxana Țif, me­da­lia­tă cu aur la Europenele de ca­deţi din acest an, și Ionela Canea, componentă a echipei CSM Lugoj, dublă vice­cam­pi­oa­nă balcanică. La cultură, premiul revine Ansamblului Folcloric Lugojana, cea mai activă formaţie culturală care ne reprezintă peste hotare, iar în do­meniul administrației, Cinema „Bela Lugosi”, o in­ves­tiţie mult aşteptată, care are succes şi în acelaşi timp o­no­rea­ză tradiţia, folosind tehnologie de ultimă oră.

Marele Premiu va fi primit de către Aura Twarowska, că­reia i se va înmâna şi di­plo­ma de Cetăţean de Onoare al Lugojului.

De-a lungul anilor, printre laureaţi, s-au numărat astronomul Christian Maier, absolvent al celor mai prestigioase universităţi germane şi cooptat în programul Z-Cosmos, un club select al celor mai performante creiere din do­meniul cercetării spaţiale, muzicianul şi inovatorul în do­­meniul tehnicii audio Freddy Stauber, scriitorul Gheor­ghe Schwartz, preş­e­dinte al Institutului Cultural Român Banat – Crişana, fostul primar Virgil Turcan, judoka Corina Căprioru, mu­l­tiplă campioană europeană şi mondială, eleva Roxana Sandu, de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, pri­ma pe ţară la olimpiada de Bio­l­ogie, prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă din Timişoara, soprana Camelia Voin, stabilită în SUA, baritonul Dan Pa­ta­că de la Opera din Timişoara, tenorul Liviu Indrigău de la Opera Na­ţională din Bu­cu­reşti şi regretatata soprană Mirela Zafiri, prim-solistă a operei din Bra­şov.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE