Ultima oră

Gala Premiilor Lugojene 2017 – comunitatea, recunoscătoare celor care îi duc prestigiul în lume

MondialGala Premiilor Lugojene 2017 a fost, fără exagerare, un eveniment de excepţie. Nu numai prin nivelul, prestanţa şi performanţele personalităţilor premiate vineri seara, ci, mai ales, prin faptul că este şi rămâne un eveniment singular în peisajul oraşului.

Într-o epocă în care reuşita prin propriile forţe, prin propriul talent şi propria dăruire sunt ignorate de oameni care îşi arogă merite fără o temelie solidă, într-o vreme când adevărata valoare este privită chiorâş, iată că Primăria lugojeană, alături de Fundaţia Europeană Drăgan, în parteneriat cu săptămânaluil ”Redeşteptarea”, au dat un Semnal cu ”S” mare.

Este mesajul nobil şi generos că meritele trebuie preţuite, aduse pe scenă, în lumina reflectoarelor şi aplaudate generos, că oamenii valoroşi trebuie recompensaţi, şi nu ignoraţi sau ironizaţi pe la spate.

De altfel, gala inspirat şi dezinvolt prezentată de Ion Moldovan, redactorul şef al „Redeşteptării”, a adus pe scenă elite din cele mai diverse domenii, iar premianţii şi performerii evenimentului au avut vârste cuprinse între tinereţea plină de entuziasm şi maturitatea afirmării depline.

Deschisă de două încântătoare perechi de dansatori de la clubul multi-laureat Dance Mania (profesor instructor Alexandru Iagăru), gala le-a recompensat pe sportivele Roxana Ţif – lupte, campioană europeană la cadete, campioană balcanică şi locul V la Mondialele de junioare şi pe Ionela Canea, care şi-a dedicat voleiului 20 din cei 30 de ani de viaţă, fiind dublă vice-campioanpă balcanică şi de două ori medaliată cu bronz la Cupa României, sub culorile CSM Lugoj.

Trofeul pentru educaţie i-a revenit bredicenistului Sergiu Novac, number one pe ţară la matematică şi component al lotului național de matematică al României, cu care a obținut mențiune la concursul internaţional desfăşurat în acest an în Rusia.

Alţi premianţi au fost: Şcoala creştină „Harul” şi omul de afaceri american Steven Ausnit, care oferă trei burse la Harvard studenţilor români şi care a investit în şcoala lugojeană (premiul a fost ridicat de Gabriel Olariu, partenerul de afaceri al lui Steven Ausnit), Puiu Munteanu şi Ansamblul Folcloric ”Lugojana”, ambasadorul tradiţiilor noastre în lume, recent întors dintr-un turneu în Dubai şi ing. Sorin Cârstoiu şi echipa de la Cinema ”Bela Lugosi”, care au obţinut premiul rezervat adminstraţiei locale.

Primarul Francisc Boldea i-a înmînat mezzosporanei Aura Twarowska nu numai Marele Premiu al Galei 2017, ci şi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului, pentru extraordinara careră de zece ani la Opera de stat din Viena, unde a susţinut peste 400 de spectacole şi activitatea culturală dedicată oraşului natal, prin Festivalul Lugoj Clasic.

Programul artitisc al galei a fost unul de mare valoare. Alături de mezzosoprana Aura Twarowska, pe scenă s-au perindat sopranele Diana Chirilă, Elisabeta Marin și Sorina Silvia Munteanu, tenorii Cosmin Ifrim și Liviu Indricău, pianiștii Manuela Iana Mihăilescu, Dragoș Mihăilescu și Silviana Cîrdu.

Credem că fiecare dintre aceştia ar fi meritat un eveniment dedicat în exclusivitate, dar finalul galei, care a reunit într-un singur suflu sala plină şi scena căldurii sufleteşti şi a emoţiilor, a fost unul evocator pentru ideea de comunitate, care este recunoscătoare celor care îi duc prestigiul în lume. Şi a propos de comunitate, am consemnat o prezenţă notabilă la eveniment: cea a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, lugojeanul Călin Dobra.

Ca şi concluzie, aş cita o opinie avizată. Dl. Ivan Eric Bloch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Lugoj şi rotarian de vază, sublina faptul că numai aducerea împreună, pe scenă, a atâtor nume mari din constelaţia operei româneşti şi europene, este un eveniment în sine.

În acest context, ideea reluării Galei Premiilor Lugojene, după o pauză de patru ani, este una dintre cele mai inspirate decizii ale anului 2017 pentru administraţia lugojeană.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE