"> Gabriel Visnyei, expoziţie personală la Heviz, Ungaria – Redesteptarea

Gabriel Visnyei, expoziţie personală la Heviz, Ungaria

 Gabriel Visnyei, expoziţie personală la Heviz, Ungaria

Staţiunea Heviz din Ungaria atrage anual nu numai zeci de mii de turişti cu apele sale termale, ci şi artişti din diferite ţări, care se reunesc aici în cadrul unor tabere de creaţie.

Pictorul lugojean Gabriel Visnyei , care se află printre artiştii invitaţi ai taberei internaţionale, va avea în acest an şi o expoziţie personală, care va avea loc în incinta Muzeului din Heviz.

Vernisajul e programat joi, 27 iunie, iar expoziţia este deschisă până în data de 17 iulie.

”În fiecare an, timp de două săptămâni, la Heviz are loc Carnavalul ”Îngeri şi vagabonzi”. Este un festival al artelor, cu muzică, dans, gastronomie, worshopuri culturale într-o atmosferă deschisă, prietenoasă. Eu sunt aici într-o tabără de creaţie. Tabăra internaţională reuneşte 16 artişti din Ungaria, România, Serbia şi Ucraina, care vorbesc cu toţi în limbajul artei. Am fost şi anul trecut şi atunci mi s-a propus să ţin aici o expoziţie personală de pictură de mici dimensiuni, care ştiţi că este direcţia mea principală de exprimare artistică”, ne-a declarat artistul lugojean Gabriel Visnyei.

Materialul adunat de el într-un an, care va fi prezentat la Muzeul local din Heviz, constă în nu mai puţin de 150 de tablouri. Dintre acestea, au fost înrămate 40, iar restul vor fi expuse pe pervazurile geamurilor din sala de expoziţie. Tema generală se regăseşte în titlul expoziţiei, ”Universul în mic”.

Înainte de manifestarea din Ungaria, artistul lugojean a avut o expoziţie la Casa Bredicenilor, cu lucrări de pictură şi grafică, vernisată anul trecut, la 16 martie, şi prezentată de profesoara Simona Avram.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: