- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Furturile de lemne se ţin lanţ în estul judeţului Timiş

Mondial [1]

furt lemneNumai în ultimele zile, poliţiştii şi lucrătorii silvici au depistat şase persoane care au încălcat legea tăind lemne din pădurile din zonă.

furt lemne

Numai în ultimele zile, poliţiştii şi lucrătorii silvici au depistat şase persoane care au încălcat legea tăind lemne din pădurile din zonă.

Pe raza oraşului Făget a fost prins Valentin F, de 29 de ani, din localitate, care transporta doi metri cubi de fag, pentru care deţinea un aviz de însoţire cu date necorespunzătoare.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Ocolului Silvic Făget. Poliţiştii Secţiei 5 Rurală Belinţ au acţionat la rândul lor pe raza comunei Balint în scopul combaterii nerespectării prevederilor legale în domeniul silvic.

Astfel, a fost depistat B. Gheorghe, de 86 de ani, din comuna mai sus menţionată,în timp ce tăia material lemnos de esenţă salcâm dintr-o pădure privată. În cadrul aceleeaşi acţiuni, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe raza comunei.

În urma verificărilor s-a stabilit că Marinel N, de 44 de ani, Vasile I, de 34 de ani şi Alin U, de 27 de ani, toţi din comuna Balint, transportau trei metri cubi de material lemnos, salcâm si cer, tăiaţi ilegal.

Materialul lemnos a fost ridicat şi predat Ocolului Silvic Timişoara.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.