"> Fundația pentru Parteneriat și Mol România vin la Lugoj! Proiect ecologic la C.S.E.I "Alexandru Roșca" | Redesteptarea

Fundația pentru Parteneriat și Mol România vin la Lugoj! Proiect ecologic la C.S.E.I ”Alexandru Roșca”

 Fundația pentru Parteneriat și Mol România vin la Lugoj! Proiect ecologic la C.S.E.I ”Alexandru Roșca”

Copiii care frecventează Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Alexandru Roșca” se vor putea bucura, începând cu acest an, de un nou spațiu verde în cadrul instituției, destinat în special ergoterapiei – procedură menită să ajute la reintegrarea în societate a celor cu diverse probleme fizice sau mintale.

Ampla acțiune de reamenajare a spațiului din curtea C.S.E.I ”Alexandru Roșca” poartă numele de ”Patrula Verde” și se va realiza la propunerea Asociației ”Alexandru Roșca” Lugoj, președinte Daniela Radu, cu sprijinul„ Fundației pentru Parteneriat și  Mol România”, fiind încadrat la spații verzi urbane.

”Proiectul presupune amenajarea unei livezi de arbuști, respectiv zmeur și coacăz, precum și amplasarea unor bănci în curtea instituției, creând astfel un spațiu pentru relaxare. Vor fi montate și tomberoane speciale pentru depozitarea selectivă a deșeurilor, încurajând astfel un comportament ecologic în rândul copiilor”, ne-a declarat Otilia Curelici coordonatorul proiectului.

În vederea mediatizării proiectului, în data de 6 mai, în curtea C.S.E.I ”Alexandru Roșca”, Clubul de Turism Concordia Lugoj, președinte Călin Țîru, va efectua diferite activități interactive pentru copii, ulterior având loc și o tombolă.

De asemenea, ”Patrula Verde” va cuprinde și acțiuni de educație ecologică în care vor fi implicați elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Alexandru Roșca”, cât și de la școlile de masă din Lugoj și împrejurimi.

Prima dintre acestea a avut loc luni, 23 aprilie, copiii participând la colectarea deșeurilor de malurile Timișului, iar cea de-a doua acțiune va avea loc în data de 6 iunie și va cuprinde o colectare a deșeurilor în Parcul Copiilor din Lugoj.

Proiectul se desfășoară în perioada 16 aprilie – 31 august, beneficiind o finanțare de 8.090 de lei din partea ”Fundației pentru Parteneriat și Mol România”.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *