"> Frunza care pică jos… – Redesteptarea

Frunza care pică jos…

 Frunza care pică jos…

Tot aud de ceva vreme din gura distinsului nostru primar o nouă poveste de viață, ce-i drept preluată din folclor, în care ne spune că ”frunza care pică jos, nu mai urcă unde-o fost”. O constatare adâncă asu­pra realității în care trăiește, am spune noi, dacă ar fi să analizăm prestația din ultima vreme a edilului nostru șef.

Pentru că nici el nu o să mai ajungă niciodată la procentele la care a fost în urmă cu 11 ani, ba chiar nici la cele de acum aproape patru ani, când a câștigat un nou mandat.

Al treilea, cu unul mai mult decât în promi­siu­nile de campanie din 2008, dar suntem obișnuiți cu minciunile politicienilor, care mereu mai vor un mandat pentru că, vezi Doamne, nu și-au terminat treaba și mai sunt atât de multe lucruri de făcut pentru urbe.

De parcă te ține cineva de la spate să nu lucrezi și să economisești fără noimă banii, pentru a crea un excedent bugetar enorm!

A căzut de mult frunza capitalului de ima­gi­ne marca Boldea, odată cu mulțimea de promisiuni neonorate, ascunse după speranța că lugojenii vor savura în continuare ceea ce s-a făcut în primul mandat, când Boldea era mai tânăr, mai cu chef de mun­că și mai deschis la idei. Adică nu le știa pe toate ca acum, când este deținătorul adevărului absolut în toate domeniile, de la admi­nistrație la politică. Primii care l-au contrazis și au încercat, fără succes deo­cam­dată, să-l trezească la realitate au fost lugojenii, cu celebrele lor cuțite electorale.

Degeaba, după ră­buf­nirea publică de tot râsul până și la nivel națio­nal, realitatea lui Boldea a fost: ”Franți, noi nu am fost la vot, noi votăm când ești tu!”. Ha, ha, ha! Au râs până și colegii de partid, care își dau seama că trebuie făcut ceva, pentru că altfel PSD Lugoj e pe ducă.

Și așa aripa tânără își arată colții, iar exponentul numărul 1 e Cristian Ga­les­cu, actualul viceprimar, poziție care îi asigură și o voce puternică în partid, Lucru de care și-a dat seama și Boldea, cel care l-a pus pe Galescu în funcție și care acum îi cântă și lui aia cu ”frunza care pică jos…”.

Adică a devenit inde­zi­rabil și trebuie ma­zilit rapid, doar că dictatura profesorului nu mai are aceeași susținere în PSD și ședința de schimbare s-a transformat în una de împă­care.

Una de ochii lu­mii, pentru că de acum încolo Galescu o să fie pen­tru Boldea ”ținta piept nr. 1” (cunoscătorii știu des­pre ce este vorba!).

În care o să se tragă non-stop, până fie se termină mu­niția, fie rămâne Boldea fără arme. Iar până atunci, varianta pentru cei doi vine tot cu cântec și tot cu frun­ze: ”Dormeau pe-o frunză două stele…”

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: