Ultima oră

Friptură de miel

Ingrediente:
– pulpă de miel cu os (1.6 kg)
– 3 căței usturoi
Marinată
– 2 linguri cu vârf muștar cu semințe
– 3 căței usturoi
– 3 fire cimbru
– 1 fir rozmarin
– 8 fileuri anșoa în ulei de măsline
– coajă de la 1 lămâie
– 2 linguri suc lămâie
– 2 linguri sos de soia
– 2 linguri ulei măsline
– piper

Preparare
Mixați în blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdețuri rupeți frunzulițele de pe tulpină), până obțineți o pastă.

Nu se pune sare în marinată deoarece anșoa și sosul de soia sunt suficient de sărate. În pulpa de miel spălată și uscata bine cu șervețele faceți incizii cu un cuțit bine ascuțit și introduceți felii de usturoi. Frecați apoi pulpa pe ambele părți cu pastă obținută.

Deasupra să fie un strat generos de marinată.

Puneți pulpa într-un bol și acoperiți cu o folie. Aveți grijă, folia să nu atingă suprafața cărnii ca să nu strice crusta, de aceea e bine să folosiți un bol!

Dați la frigider minim 4 ore. Scoateți pulpa și lăsați jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei.

O așezați într-o tavă și o introduceți la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborâți temperatura la 150C și mai lăsați 2 ore.

Tot la 30 minute stropiți-o cu sucul din tavă. După acest timp friptura va fi făcută și suculentă și ușor în sânge doar în jurul osului.

Dacă o doriți mai în sânge scădeți timpul de coacere. Acoperiși friptura cu folie de aluminiu li lăsași să stea 15 minute înainte de a o tăia.

Nu uitați să ajustați timpul de coacere în funcție de greutatea pulpei, a mea avea 1.6 kg.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE