- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

FOTO – Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită pe scena Teatrului din Lugoj

Mondial [1]

Dizabilitati 01Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a marcat luni, 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Dizabilitati 01

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a marcat luni, 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, începând cu ora 11.00. În cadrul manifestării s-a putut urmări un spectacol susţinut de persoane cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Lugoj, CRRN nr. 1 Lugoj, CRRN Găvojdia şi de beneficiari ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Comunitară Lugoj.

mare micaPrintre cei prezenţi pe scenă, s-a aflat şi Costel Pârnău (foto stânga), timişoreanul care, fără picioare şi o mână, cântă la nai şi munceşte ca zidar.

„Am ales să marcăm această zi prin două acţiuni frumoase, un spectacol axat pe scenetă, muzică populară, muzică uşoară, dansuri şi poezii şi un moment de pantomimă şi de asemenea, o expoziţie cu obiecte realizate de persoanele cu dizabilităţi, amenajată în foaierul teatrului. Ca în fiecare an, scopul acestui eveniment este acela de sensibilizare şi conştientizare a opiniei publice cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi egalitate de şanse”, a declarat directorul directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Rodica Negrea.

Acţiunea organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi la Lugoj beneficiază de susţinerea Consiliului Judeţean Timiş, fiind inclusă pe „Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Timiş – 2012.

În judeţul Timiş se află în evidenţă 23.000 persoane cu handicap, dintre care 2.000 sunt copii şi 21.000 sunt adulţi. Dintre aceştia, 695 de persoane sunt instituţionalizate.

Dizabilitati 02

Dizabilitati 03

Dizabilitati 04

Dizabilitati 05

Dizabilitati 06

Dizabilitati 07

Dizabilitati 08

Dizabilitati 10