"> [FOTO] Ziua Educației în Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj a fost sărbătorită prin cele mai interesante activități de la cei mici la cei mari – Redeșteptarea

[FOTO] Ziua Educației în Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj a fost sărbătorită prin cele mai interesante activități de la cei mici la cei mari

 [FOTO] Ziua Educației în Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj a fost sărbătorită prin cele mai interesante activități de la cei mici la cei mari

 Elevii claselor primare au marcat Ziua Internațională a Educației prin desfășurarea activității ”Școala, castelul meu de vis…”.

Această activitate și-a propus să promoveze latura educației și a valorilor educative care îi ajută pe elevi în deschiderea de noi orizonturi și realizarea idealurilor.

Micii școlari, cuprinși de farmecul poveștilor copilăriei, și-au imaginat că visurile lor devin reale într-o școală ce ia  forma unui castel.

Sub coordonarea cadrelor didactice, elevii au construit un castel prin expunerea lucrărilor plastice și literare, realizate pe această temă.

Activitatea a fost o încântare pentru micuții ”prinți” și ”prințese”,  care împreună ”au înălțat” în curtea școlii ”castelul de vis.”

Elevii claselor a V-a A și B, alături de prof. Monica Ianculescu și Adrian Bosioc au realizat un puzzle inedit, așternând gânduri, speranțe, dorințe pentru viitor.

Elevii claselor a VI-a au desfășurat o activitate în colaborare cu bibliotecara școlii doamna Elena-Liliana Popescu, prof. Mihaela Dumescu și Monica Ianculescu cu titlul „De la primele cărți, la biblioteca viitorului” care i-a purtat pe elevi de-a lungul istoriei de la primele scrieri, la primele cărți până la cele mai „cool” biblioteci din zilele noastre .

Doamna director Gabriela Sîrbu în colaborare cu doamna Dalida Gabriela Stoian au desfășurat activitatea cu tema „Ceașca de cultură”. Elevii au lucrat în perechi și au ornat ceșcuțele cu câte 5 opere ale celor 6 scriitori.

Clasa a VII-a A au desfășurat o activitate non-formală, „Biblioteca vie” realizată de d-na prof. Mihaela Dumescu și d-na bibl. Elena-Liliana Popescu unde elevii au avut parte de o experiență minunată în care simplul detaliu că, în loc de cărți, în bibliotecă erau elevi în calitate de autori, care își spun propria poveste și intră în dialog direct cu cititorul, a făcut diferența dintre o bibliotecă clasică și una vie.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: